Aslan'ı hacizden kurtardılar

Güncelleme Tarihi:

Aslanı hacizden kurtardılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 00:00

Sarı kırmızılı kulübün iki önde gelen ismi Ünal Aysal ile Selahattin Beyazıt, Başkan Özhan Canaydın ile görüşüp kulübe 2 milyon dolar borç verip rahat nefes aldırdı. Ancak iki şirket daha alacak ve takas davası açtı.

MALİ kriz yüzünden Galatasaray darbe üstüne darbe yiyor. Futbolcuların alacakları, Tomas ve İliç’in isyanı derken, bu kezde haciz şoku yaşandı. Başkan Özhan Canaydın döneminde tam 4 yıldır bulunan büyük borçlara rağmen sarı kırmızılı kulübe hiçbir icra ve haciz gelmezken bu gelenekte bozuldu. Ata Yatırım AŞ, Galatasaray Sportif Sinai ve Ticari Yatırımlar AŞ’ye 964 bin 672 dolar icra gönderdi. İki şirket de alacak ve takas davası açtı.

İcra ile sarsılan Cimbom’un imdadına iki iş adamı Selahattin Beyazıt ile Ünal Aysal yetişti. Sarı kırmızılı camianın önde gelen iki ismi Aysal ile Beyazıt, Başkan Özhan Canaydın ile görüştü ve Galatasaray’a haczi ortadan kaldırmak için 2 milyon dolar borç verdi. Bunun ardından Galatasaray yönetimi ilk olarak itiraz ettiği haczi açıklama yaparak SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) ve İMKB’ye (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) bildirdi. Böylece Aysal ve Beyazıt kulübün kapısına haciz memurlarının gelmesini önledi.

Sözleşmeye uymadı

2001 yılında G.Saray Kulübü bir ilke giderek Sportif AŞ’yi kurdu ve hisselerini de halka arz ederek büyük bir gelir elde etmeyi düşünüyordu. Canaydın ve kulüp Sportif AŞ’nin hisselerini halka arz etmek için ilk olarak Ata Yatırım AŞ ile anlaştı, imzalar atıldı. Ancak daha sonra G.Saray Kulübü’ne İktisat Bankası daha iyi bir teklif vererek hisseleri satmak istediğini belirtti. G.Saray daha fazla kar etmenin yollarını ararken daha önce Ata Yatırım AŞ ile anlaşmasına rağmen İktisat Bankası’nın teklifini kabul ederek Sportif AŞ’nin hisselerinin halka arzı için yetkiyi Ata Yatırım yerine İktisat Bankası’na verdi.

Bunun üzerine Ata Yatırım AŞ hemen G.Saray Kulübü’nü sözleşmedeki maddelere uymamaktan dolayı mahkemeye verdi. Ata Yatırım AŞ, ilk olarak G.Saray’a tam 5 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Ancak pazarlıklar yapıldı ve 5 milyon dolarlık tazminat davası 3 milyon dolara indirildi. Son olarak da G.Saray, Ata Yatırım AŞ’nin açtığı davayı kaybetti.

Bunun ardından Ata Yatırım A.Ş davanın sonuçlandığı 8 Eylül 2004 tarihinden itibaren sürekli oyalandı. Çeşitli teminatlar gösterildi. Ancak sonunda Ata Yatırım yetkilileri Riva Projesi’nin de onaylanmamasının ardından düğmeye bastı. Ve G.Saray Kulübü’ne dün 964 bin 672 dolarlık icra kararı aldırdı.

Bir de dava açıldı

G.Saray Kulübü, Borsa’ya gönderdiği açıklamada Ata Yatırım AŞ tarafından, G.Saray Spor Kulübü Derneği ve G.Saray Sportif’e icradan, 964 bin 672 dolarlık ilamsız takipte ödeme emri gönderildiği, ancak böyle bir borç bulunmadığı gerekçesiyle buna itiraz edildiğini bildirdi.

Ancak dün ayrıca Metko Spor Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Omega Sports S.A. tarafından İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi 3. Ticaret Dairesi’nde G.Saray aleyhine 341 bin 103,10 YTL’lik menfi tesbit, alacak ve takas davası açıldı. Davada ilk duruşmanın 3 Mart 2006’da yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!