Aslan'a yazık oldu

Güncelleme Tarihi:

Aslana yazık oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2001 02:19

Taraftar görevini yaptı, Ali Sami Yen'i doldurdu. Taktik savaşı şeklinde geçen maçta, ağır zemin futbolu engelledi. Ancak Cimbom ilk yarıdaki etkili oyununu Perez'in golüyle aldı.

Yazık... Hem de çok yazık.. G.Saray, İtalyan devi Roma'yı elinden kaçırdı. Şampiyonlar Ligi 2. turuna 3 puanla başlıyor derken, 90+2'de Emerson bütün ümitleri bitirdi: 1-1. İki takımın fizik mücadelesinin ön plana çıktığı karşılaşmanın ilk yarısında G.Saray'da Ayhan, Emre ve Capone, rakip futbolculara göz açtırmadı.

G.Saray ikinci yarı kapandı. Kontra atağı düşündü. Oyundan düştü. Roma bastırdı. Tehlike sinyalleri verdi. Uzatmada Mondragon boşa çıktı. Emerson maçın sonucunu belirledi.

BEKLENEN GOL

22. dakikada Hasan, korner atışında topu Ayhan'a verdi. Bu futbolcu müthiş bir hareketle dönerek Roma savunmasından sıyrılıp çizgiye indi. Ortasında, altıpasta bekleyen Perez topu filelere gönderdi: 1-0. 38. dakikada Hasan'ın pasında, Ümit kaleci Antonioli ile birlikte topa müdahale etmek istedi. Meşin yuvarlak bir anda boşta kalınca Ümit tekrar ayağa kalkıp topa vurdu, ancak top, önünü kapatan savunma oyuncularından döndü. Devam eden pozisyonda topu önünde bulan Sergen'in vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

83. Sergen topu göğüsüyle düzeltti, nefis vurdu. Kaleci gole izin vermedi. 90+2'de Cassano ortaladı, Mondragon boşa çıktı, Fleurquin kafa vuruşunda, Cafu topu tamamladı. Emerson'un vuruşu filelerle buluştu: 1-1.

MAÇIN ADAMI: AYHAN

Onu ilk onbirde görenler önce şaşırdılar. Ancak dakikalar ilerledikçe futbolunu alkışlamaya başladılar. Hele Perez'e golü attırırken rakibe yaptığı vücut çalımı tek kelime ile mükemmeldi. Maça damgasını vuran isimlerin başındaydı.

MAÇIN SAYISI: 1

Roma 90 dakika boyunca Galatasaray kalesine 9 şut attı. Bu şutların sadece biri kaleyi buldu ve maalesef kaleyi bulan bu şut gol oldu. G.Saray'ın rakip kaleye attığı şut sayısı da 9'du. Ekibimiz bu maçta tam 17 defa pas hatası yaptı.

KADER ANI: 90+2

Artık maç bitti, Galatasaray 3 puanı kazandı derken, Mondragon olmayacak bir hata yaptı. Takım arkadaşı Floerquin'in uzaklaştıracağı topa çıktı, kalesini bomboş bıraktı. Bu hata Galatasaray'ın avucunun içine gelen galibiyeti aldı götürdü.

ALİ SAMİ YEN DOLDU TAŞTI

G.Saray taraftarları, soğuk hava ve sağanak yağmura rağmen Roma maçında tribünleri tıklım tıklım doldurarak, takımlarına destek verdiler. Ali Sami Yen Stadı'nı sarı kırmızı bayrak ve flamalarla süsleyen taraftarlar, maç öncesi kapalı tribünde dev bir pankart açarak şov yaptılar. Rodop Galatasaraylılar Derneği de yeni açık tribüne Türk ve Yunan bayraklarının yer aldığı bir pankart açtı. Karşılaşmayı 91 Roma taraftarı izlerken, maç için satışa çıkarılan 22 bin 115 biletten sadece bin tanesinin satılamadığı bildirildi.

NOTLAR

Rakiplerden yakın takip

G.Saray-Roma maçını Barcelona Menajeri Martinez Villasera ile Liverpool'un istatikçisi Alex Miller de izledi. Villasera ve Miller, karşılaşma boyunca not tutup, iki takım hakkında bilgi topladı.

PTT'den hatıra damgası

PTT Genel Müdürlüğü, Galatasaray-Roma maçı anısına, özel gün damgası uyguladı. Şampiyonlar Ligi Özel Gün Hatıra Damgası, Galatasaray'daki posta merkezinde, dün sabah saat 09.00'dan 17.00'ye kadar mektuplarda kullanıldı.

Bakan Ünlü tribünde

Galatasaray-Roma maçını, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü ile Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un da aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış sima da izledi.

STAT: Ali Sami Yen

G.SARAY: 1 Mondragon (**), 35 Capone (***), 5 Emre (***), 3 Bülent (***), 15 Perez (***), 12 Bülent Akın (**), 23 Dk.46 Fleurquin *), 18 Ayhan (***), 13 Sergen (**), 57 Hakan (**), 11 Hasan (***), 9 Ümit (**), 6 (Dk.87 Arif)

ROMA: 1 Antoniolli (**), 2 Cafu (**), 6 Aldair (**), 19 Samuel (**), 11 Emerson (***), 5 Lima (**), 8 (Dk.76 Assunçao *), 15 Zebina (**), 7 (Dk.81 Fuser ), 32 Candela (**), 17 Tommasi (**), 18 (Dk.46 Cassano ), 20 Batistuta (**), 10 Totti (**)

GOLLER: DDk.22 Perez, Dk.90+2 Emerson

SARI KARTLAR: Dk.45 Emre, Dk.72 Ümit, Dk.86 Capone, Dk.90+3 Hasan, Dk.90+4 Batistuta

HAKEMLER: Claude Colombo (*), Vincent Teier (**), Flippe Larose (**)

Alper MERT

D GRUBU PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y P

Barcelona 1 1 0 0 3 1 3

Roma 1 0 1 0 1 1 1

G.SARAY 1 0 1 0 1 1 1

Liverpool 1 0 0 1 1 3 0

5 ARALIK 2001 ÇARŞAMBA:

Barcelona-G.Saray

Roma-Liverpool
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!