Aslan söktü aldı: 5-3

Güncelleme Tarihi:

Aslan söktü aldı: 5-3
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2003 01:56

G.Saray yeni transfer Frank De Boer'in forma giydiği karşılaşmada son 15 dakikadaki oyunuyla dikkat çekti. İlk yarısı golsüz kapanan maçta Zuma'nın golüne Orhan Ak cevap verdi. Sarı kırmızılılar penaltı atışları sonrası istediğini aldı.

G.SARAY, Avusturya'daki Alpen Turnuvası'nda kupayı penaltı atışlarıyla kaçırırken, Danimarka'daki Yaz Kupası'nda penaltı atışları sonrası finale adını yazdırdı: 5-3..

Sarı kırmızılı takımın ilk defa formasını giydiği Frank De Boer 68 dakika sahada kalırken, defanstaki arkadaşlarıyla uyum sorunu yaşadığı görüldü. Cimbom maça iyi başladı. Özellikle ilk 20 dakikada etkili olan sarı kırmızılı takım pozisyonları değerlendiremeyince FC Kopenhag oyunda dengeyi sağladı.

Gurbetçilerimizin destek verdiği maçın ilk atağı ev sahibi takımdan geldi. 7. dakikada Nördart'ın yaptığı ortaya uygun pozisyondaki Zuma yetişemedi ve Kopenhag bir golden oldu.

Aykut yıldızlaştı

13. dakikada Ergün'ün şutunda top autla sonuçlandı. 19. dakikada yine Ergün'ün sert şutu bu sefer kaleci Raboczki'de kaldı.

28. dakikada Zuma'nın şutunda sahanın başarılı ismi kaleci Aykut gole izin vermedi. 35. dakikada Volkan ceza sahası içinde topla buluştu. Bu oyuncu müsait durumda zoru başardı. Topu kale yerine auta attı.

43. dakikada Jonsson'un sert şutunu Aykut son anda kornere gönderdi. Kornerden gelen ortayı Aykut uzaklaştırdı. Dönen topa Zuma bir kez daha vurdu ancak Aykut yine başarılıydı.

Baskı kurdular

İkinci yarının başlamasıyla birlikte FC Kopenhag, G.Saray kalesine sık gelmeye başladı. 50. dakikada Zuma'nın, Aykut'un üzerinden aşırdığı topu Galatasaray savunması güçlükle uzaklaştırdı. Baskılar sonrası 66. dakikada sarı kırmızılı takım kalesinde golü gördü. Bu dakikada Lönstrup'un serbest atıştan yaptığı otayı Zuma rövaşatayla filelere gönderdi: 1-0.

Yenilen golden sonra toparlanan Cimbom, daha çok rakip kaleye gitmeye başladı. 71. dakikada Revivo'nun ortaladığı topa Orhan iyi yükseldi ve kaleci Raboczki'nin üzerinden ağlara gönderdi: 1-1. Bu dakikadan sonra iki takımın atakları sonucu değiştirmedi ve ünlü hakem Kim Milton Nielsen maçın normal süresinin 1-1 bittiğini ilan etti.

Penaltı atışları sonrası G.Saray rakibine üstünlük sağladı ve sahadan 5-3 galip ayrıldı. Turnuvadaki diğer maçta Hollanda’nın Vitesse Arnheim takımı, Danimarka temsilcisi AB’yi 3-2 yendi. G.Saray ile Vitesse Arnheim yarın saat 20.00’de şampiyonluk için karşı karşıya gelecek.

STAT: AB Gladxase

HAKEMLER: Kim Milton Nielsen (***), Palle Ultsen (***), Martin Wullf (***)

GALATASARAY: Aykut (***), Prates (**), (Dk.73 Suat **), De Beer (**), (Dk.72 Orhan ***), (Bülent ****), (Dk.75 Ömer **), Hakan Ünsal (*), (Dk.72 Murat **), Pinto (**), (Dk.60 Revivo **), Volkan (*), (Dk.56 Cihan *), Batista (*), (Dk.64 Ayhan **), Ergün (**), Ümit Karan (**), (Dk.46 Sabri ***), Hasan Şaş (**), (Dk.46 Arif *)

FC KOPENHAG: Raboczki (***), Tobiasen (**), Nördart (**), Svensson (**), Albredchtsen (**), Lönstrup (***) (Dk.67 Traore ***), Mykland (**), Roll (***), Christansen (**), Zuma (****), Jonsson (***)

GOLLER: Dk.66 Zuma, Dk.71 Orhan Ak

SARI KART: Dk.32 Batista

PENALTILAR: Arif, Murat, Ayhan ve Cihan (G.Saray), Christiansen ve M'bauma (FC Kopenhag)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!