Aslan krallar gibi 2-1

Güncelleme Tarihi:

Aslan krallar gibi 2-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

F.Bahçe ve Trabzon'un darbe yediği haftayı 3 puanla kapayıp liderliğe yükseldi

G.Saray, 17. dakikada Arif'le öne geçti. 49. dakikada Suat'la farkı ikiye çıkaran evsahibi ekip, 60. dakikada Filipescu'nun oyundan atılmasıyla kalan dakikaları 10 kişi oynadı. 61'de Samsunspor Serkan ile skoru belirledi. 39. SAYFADA

STAT: Ali Sami Yen

HAKEMLER: Metin Tokat (**), Cengiz Akyüz (**), Arif Keserci (**)

GALATASARAY: Mehmet (**)- Filipescu (**), Popescu (**), Bülent (**)- Okan (***), Hagi (***) (Dk.89 Feti), Tugay (***), Suat (**) (Dk.85 Ergün), Hakan Ünsal (*)- Arif (**) (Dk.62 Fatih **), Hakan Şükür (**)

SAMSUNSPOR: Allum (**)- Ali (**) (Dk.69 Cihan **), Ercan (**), Sabri (**) (Dk.46 Vural **)- N'Gonge (**) (Dk.46 Timofte **), Mehmet (***), İmdat (***), Celil (**), Tümer (**)- Serkan (**), Cenk (*)

GOLLER: Dk.17 Arif, Dk.49 Suat, Dk.61 Serkan

SARI KARTLAR: Ercan, Mehmet, Vural (Samsun)

KIRMIZI KART: Dk.60 Filipescu

Filipescu

üzüntüsü

4 SAMSUNSPOR'u yenerek tekrar liderlik koltuğuna oturan Galatasaray'da dün gecenin tek üzüntü verici olayı Filipescu'nun kırmızı kart görmesiydi. Son haftalardaki başarılı futboluyla takımının vazgeçilmez isimleri arasına giren Rumen futbolcu, hafta sonunda Trabzonspor ile deplasmanda oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Ali Sami Yen'de

G.Saray bereketi

F.BAHÇE'nin Kocaeli'ye yenilmesinin ardından, Trabzonspor'un da Altay'a puan kaybetmesiyle yeniden lider olma fırsatı yakalayan G.Saray'ın taraftarları dünkü maça büyük ilgi gösterdiler. Aşırı soğuk ve yağışlı havaya rağmen tribünlerin büyük bölümünü dolduran sarı kırmızılı taraftarlar, maçtan önce ve karşılaşma sırasında yaptıkları tezahüratla futbolculara moral verdiler.

Lutu dert oldu

4 G.saray'ın göndermeyi kararlaştırdığı Rumen Lutu, sarı kırmızılı kulübün başına bela olmaya başladı. Sözleşme gereği, 50 bin dolar kulübüne, 50 bin dolar kendisine verilen ve kadroya girdiği maçlar için de 80 bin dolar ödenen Lutu, oynamadığı karşılaşmaların primlerinin de ödenmesini talep etti. Lutu bugün ülkesine dönecek.

Cimbom vurdu Hakan durdu

Sağ kanatta görev yapan Okan, çalışkanlığıyla tam not alırken G.Saray'ın en iyi isimlerinden biri oldu.

G.Saray'ın son üç maçında 4 gol atan Hakan Şükür, Samsunspor karşısında suskun kalıp, haftayı golsüz kaparken Avrupa Gol Krallı yarışında da geriye düştü. Geçtiğimiz hafta Yunanlı Niklas Mahlas ve İtalyan Marco Negri ile zirveyi paylaşan futbolcumuz bu kez ikinci sıraya indi.

Hollanda'da forma giyen Vitesse'li Mahlas, gol sayısını 26'ya çıkarıp, 52 puanla Altın Ayakkabı yarışında ilk sıraya yerleşti. 24 gol atan Hakan Şükür ise 48 puanda kaldı. İskoçya Ligi'nde Glasgow Rangers'ta oynayan Negri de haftayı golsüz kapadı. Negri'nin de attığı 32 golle 48 puanı bulunuyor.

Cimbom affetmedi

Galatasaray, Samsunspor'u 2-1 yenerek bir hafta aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Maça Samsunspor hızlı başladı. 2. dakikada Cenk sağdan ortaladı, Celil yakın mesafeden dokunamayınca takımını bir golden etti.

13. dakikada Samsunspor kontratağında soldan Celil'in ortasında Cenk, müsait durumda topu kontrol edemeyince savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

17. dakikada Okan'ın ağdan ortasında Arif yakın mesafeden uçarak kafa vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

35. dakikada soldan ceza alanına giren Cenk çok sert vurdu. Top yan ağlarda kaldı. İlk yarı 1-0 G.Saray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakikada soldan Arif'in korner atışında Suat kafayla ağları ikinci kez havalandırdı: 2-0. 61. dakikada Tümer'in pasında topla buluşan Serkan rakibinden sıyrıldı, ceza alanı çizgisi üzerinden plase bir vuruşla topu köşeye bırakarak farkı bire indirdi: 2-1.

69. dakikada Tümer'in korner atışında Ercan'ın kafayla indirdiği topu Celil yakın mesafeden boş pozisyonda yan ağlara gönderdi.

72. dakikada Hagi'nin korner atışında B.Hakan'ın aşırdığı topu Popescu tamamladı. Son anda Cihan ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

76. dakikada Hagi sağdan şık çalımlarla ceza alanına sokuldu. B.Hakan'a ‘‘Al da at’’ diye bir pas verdi. Fakat golcü futbolcu kötü bir vuruşla topu üstten auta gönderdi. Karşılaşma G.Saray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!