Aslan Boğa'ya teslim: 0-2

Güncelleme Tarihi:

Aslan Boğaya teslim: 0-2
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2002 23:48

G.Saray, Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki ikinci maçında, 27. dakikada Kluivert ve 59. dakikada da Luis Enrique'nin attığı gollerle Barcelona'ya 2-0 yenildi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki ikinci maçına kendi saha ve seyirci avantajını kullanarak 3 puan almak için çıkan Galatasaray, istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayınca sahadan 2-0 yenik ayrıldı. Oyunda inisiyatifi hemen hemen baştan sona rakibine kaptıran sarı kırmızılı takım, ilk 15 dakikada  geliştirdiği ataklardan sonuç alamadı.

Üstünlüğünü kabul ettiren Barcelona, topa daha çok sahip olan ve oyunu istediği gibi yönlendiren ekip oldu. Sağ kanattan Mendieta, sol kanattan da Motta'nın geliştirdiği ataklarla etkili olan konuk ekip, savunmasını da sağlam tutarak Galatasaray forvetine geçit vermedi.

 Felipe, 10. dakikada kendi çabasıyla sağdan ceza alanına  girdi sert vuruşunda top yandan  auta gitti. Bu pozisyonun 5. dakika sonrasında bu kez Bülent'in yaklaşık 25 metreden gönderdiği şut auta gitti. Maçın 16. dakikasında Christian'ın uzun pasında, ceza alanı dışında Mendieta'nın uzaklaştıramadığı topla buluşan Felipe'nin sol çaprazdan vuruşunda top, az farkla yandan auta gitti.

Haberin Devamı

25. dakikada Arif'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu, Felipe Ergün'ün önüne bıraktı, ceza sahasına girer girmez vurmak isteyen Ergün'e defans izin vermedi.

KLUIVERT AFFETMEDİ

Motta'nın 27. dakikada soldan yaptığı ortaya hareketlenen Kluivert, Bülent ve Almaguer müdahele edemeyince, önünde kalan topa yakın mesafeden yaptığı vuruşla, Mondragon'u mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. 35. dakikada Hakan'ın ortaladığı topa Christian kafayı vurdu. Kaleci Valdes'ten seken top kornere çıktı.  39. dakikada hızlı gelişen Barcelona atağında, Mendieta'nın sağdan ortaladığı topa iyi yükselen Kluivert, müsait pozisyonda kale alanından kafayla vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

44. dakikada Saviola sağdan çalımlarla ceza alanına girdi. Ancak, uygun pozisyonda topu üstten auta attı ve ilk yarı 1-0 Barcelona'nın üstünlüğü ile sona erdi.

ASLAN İKİNCİ YARIDA DA TUTUK

Zorlu mücadelenin ilk yarısını 1-0 yenik kapayan Galatasaray'da Fatih Terim, ikinci yarıya Muhammed Sarr-Hasan Şaş değişikliği ile başladı.  İkinci yarıda da ilk yarıdan farklı bir görüntü sergileyemeyen G.Saray, oyuna ağırlığını koyamadı. Orta sahada kontrolü ele almakta zorlanan sarı kırmızılılar,  Barcelona'nın pas yapmasını deyim yerindeyse adeta seyretti.

Haberin Devamı

GOL GELİYORUM DEDİ

Hasan'ın 52. dakikada soldan ortasında, Christian yakın mesafeden kafayla vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak, az farkla auta gitti. 58. dakikada Motta'nın sağdan kullandığı korner atışından gelen topa De Boer kafayı vurdu. Mondragon çizgi üzerinde meşin yuvarlağı kornere attı. Yine aynı köşeden kullanılan korner vuruşunda, markajdan kurtulan Luis Enrique topu kafayla filelere gönderdi: 0-2

Maçın 70. dakikasında Christian'ın yerine Suat'ı ayuna alan Galatasaray, 72. dakikada Hakan Ünsal'la gole çok yaklaştı. Felipe'nin ara pasıyla soldan ceza alanına giren Hakan, topu ayağından açınca kaleci  topa yatarak büyük bir tehlikeyi önledi.

Haberin Devamı

87. dakikada Arif'in sağdan kullandığı serbest atıştan gelen topa, Ümit Karan ceza alanında yükseldi; kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

İlerleyen dakikalar başka gol getirmeyince karşılaşma, Barcelona'nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Domenico Messina **, Marco İvaldi **, Fabrizio Babini ** (İtalya)

Galatasaray: Mondragon **, Sarr **, Bülent **, Almaguer **, Hakan **, Ümit Davala **, Batista **, Felipe **, Ergün ***, Arif **, Christian ***

Barcelona: Victor Valdes **, Puyol **, De Bor **, Fernando **, Mendieta ***, *avi **, Cocu **, Motta ***, Saviola **, Kluivert ***, Luis Enrique **

Goller: Dk. 27 Kluivert, Dk. 59

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!