Aşkın yaşı var mı?

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Ankara’dan orta yaş aşkı

Güzin abla, ben genç yaşta zorla evlendirilmiş, bugün 40 yaşını geçmiş bir kadınım. Kocamla aramızda 12 yaş fark var. Onunla çok renksiz, monoton, sevgisiz bir hayat yaşadım. Bugün ise artık çocuklar büyüdü. Ben ise bir robot gibiyim. Onlara baktım, büyüttüm, annelik görevlerimi yaptım, sorun çıkarmadım. İsyan etmedim. Ömrümün böyle geçip gideceğini düşünmeye başlamıştım ki birden inanılmaz bir şey oldu. Aşık oldum. Sakın beni kınamayın, ama benden 10 yaş küçük bir adama deliler gibi tutuldum. Onun da bana karşı büyük bir ilgi duyduğunu ve benimle beraber olmak için fırsat aradığını biliyorum. Şimdi genç bir kız gibi hissediyorum. Onu görmeden yapamıyorum. Oturup bir kafede konuşuyoruz, birlikte yürüyoruz, parka gidip hava alıyoruz. Ama onun da benimle daha yakınlaşmak istediğini biliyorum.

Buna cesaret edemiyorum ama bir yandan da ileri yaşta yakaladığım bu sevgiyi kaçırmak istemiyorum.

***

Kızım, benden onay beklediğini biliyorum ancak böylesine bir kararı ancak sen verebilirsin. Bu gibi durumlarda ben sana öğüt veremem. Sana bir yere kadar hak veriyorum. Çünkü aşksız, sevgisiz bir evlilik geçirmişsin. Şimdi de geleceği olmasa bile şu anda bir sevgiyi yaşıyorsun. Bu senin yıllardır beklediğin, hasret içinde olduğun bir duygu. ‘Buna sırtını dön’ diyemiyorum sana.

Ancak bir yandan da evlisin, eşine ve çocuklarına karşı sorumlulukların var. Onları terk edip gidersen günün birinde bu genç adamın sana olan sevgisi bitiverirse, üzülmez acı çekmez, pişmanlık duymaz mısın? Ya eşin, bunca yıl sonra terk edilmeyi nasıl karşılar? Ona da yazık değil mi? Bütün bunları iyi düşün. Yine de sonuçta kararını sen vereceksin. Çünkü bu çok önemli bir karar ve sorumluluk.



Yazarın Tüm Yazıları