Askıda Ekmekten Sonra , Askıda Simit

Güncelleme Tarihi:

Askıda Ekmekten Sonra , Askıda Simit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 17:38

Simitçi Şadiye Abla askıda simitle her gün 10 aç ve yoksulun karnını doyuruyor.

Askıda ekmek uygulamasını simit tezgahına uyarlayan Simitçi Şadiye Abla, her gün askıya bırakılan 10 simiti yoksullara veriyor.
UMadde bağımlısı olan 27 yaşındaki oğlunu bağımlılıktan kurtarmak için 10 yıl boyunca büyük çaba sarf ettiğini ifade eden Şadiye Toprak(50) bu amaç uğruna evi, iş yeri ve yıllardır biriktirdiği binlerce lirasından oldu. Çocuğunun hayatını kurtarmak için hastaneye yatıran Toprak, yalnız kalınca geçimini sağlamak için çeşitli işlerle uğraştı. Tarihi Kaleiçi’nde ayakkabı boyacılığı, kıraathanede çaycılık ve temizlik işlerinin ardından en son Antalya’nın en işlek caddelerinden biri olan Güllük Caddesi’nde simit büfesi açarak kendi tabiriyle “Simitçi Abla” oldu.
HER GÜN ASKIDA 10 SİMİT
Günde tanesi 1 TL’den sadece 80 simit satabildiğini belirten Toprak, “Simit satarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Simitçilikte henüz yeni olduğum için biraz zorlanıyorum alışmakta. Simidin yanında çayda ikram ediyorum. Müşterilerim oldukça memnun olduğunu söylüyor” dedi. Pazar günleri hariç her gün sabahtan akşam geç saatlere kadar taze simit bulundurduğunu belirten Toprak, yoksul ve kimsesizler için Antalya’daki bazı fırıncıların “Askıda Ekmek” uygulaması Simitçi Şadiye Abla’ya örnek oldu. Yaya trafiğinin oldukça yoğun olduğu bir yerde büfe açması nedeniyle çok sayıda yoksul, aç ve kimsesizlerin sıkça yanına geldiğini ve hepsinin karnını doyurmaya gücünün yetmediğini ifade eden Simitçi Şadiye Abla, “Burası çok işlek bir yer. Her gün binlerce insan geçiyor. Aralarında yoksul, kimsiz ve aç olanlar hemen benim yanıma geliyor. İlk günlerde elimden geldiğince karınlarını doyurdum. Ancak daha sonralarını yeterli olamadım. Bir sabah ekmek aldığım fırında “Askıda Ekmek” uygulamasını görünce bunu simit tezgahıma uygulamaya karar verdim. Sabahları simit alan müşterilerim birer ikişer simitte askıya alıyor. Günlük ortalama 10 simit bırakılıyor askıya. Bunlarla bende kimsesizlere yardım ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!