ASKİ’den su bağlatma ev satın almaya bedel

EŞİMLE birlikte 35’er yıllık çalışmamızın birikimimiz ve akrabalarımızdan aldığımız borçlarla Ankara Yaşamkent’ten 62 dairelik bir apartmandan bir ev aldık. Daireyi aldığımız firma, dairenin kapısına kadar su tesisatını yaparak teslim etti. Su bağlatmak için ASKİ Yenimahalle Bölge Müdürlüğü’ne gittim.

Benden;

a) 2.041.- TL Kanal bedeli

b) 2.041.- TL Şebeke katılım payı

c) 12.- TL İşçilik

d) 42.- TL Keşif bedeli

e) 300.- TL Sayaç bedeli

olmak üzere toplam 4.436.-TL istediler.

Herhalde ASKİ bizim daireden farklı bir su akıtacak diye düşünüyorum.

Prof.Dr.Ziya KILIÇ- Gazi Üniv.


Arızaları ücret almadan değiştiriyoruz

BAŞKENT Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü, ’Faturalar çıldırtıyor’ (23.3.2009) yazısına şu açıklamayı yaptı:

"Haberde adı geçen müşterimiz Füsun Yarlığan’ın sistem kayıtlarında yapılan kontrolde; 6.2.74 işletme kodu ve 11354100 abone numarası ile üç zamanlı puant tarifesinden elektrik tüketimi yaptığı anlaşılmıştır. Müşteriler Müdürlüğümüzce yapılan incelemede; müşteri sayacının 26.5.2008 tarihinde arızalandığı ve akşam (17.00-24.00 saatleri arası) ile gece (24.00-06.00 saatleri arası) tarifelerini kaydetmemesi nedeniyle sayacın 20.01.2009 tarihinde garanti kapsamında değiştirildiği tespit edilmiştir. Arızalı olan sayacın değiştirilmesinden dolayı müşterimizin faturası iki aylık çıkarılmıştır. Söz konusu fatura ait olduğu aylardaki fiyatlara göre gün ayırımı yapılarak hesaplanmış olup, müşterimiz mağdur edilmemiştir.

Müşterimizin tahakkuk kayıtları incelendiğinde ise, üç zamanlı puant tarifesinde kullandığı eski sayacın arızası nedeniyle gündüz tarifesinde kaydetmesine rağmen tüketim ortalamalarının aylık 0-300 kWh arasında olduğu, yeni sayacının aylık tüketiminin de 257 kWh olduğu anlaşılmıştır. Bu durum göz önüne alındığında, müşterimizin iddia ettiği gibi fazla yazan bir sayacın şirketimizce takılması söz konusu olmadığı gibi, sayaçlar müşterilerimiz tarafından alınmakta ve Şirketimiz sadece tesis edilmelerini sağlamaktadır. Şirketimiz için ölçü aletleri olan sayaçlar, arızalanmaları durumunda, müşterilerimizden ücret talep edilmeden değiştirilmektedir."

GÜNÜN SÖZÜ

"Arkadaşlık kuvvetli bir bağdır. Paraya ihtiyaç olunca başvurulmazsa, ömür boyu sürer."

(Mark Twain)

Gizlenen GSM vericileri

SÖĞÜTÖZÜ’
ndeki Gazi Anadolu Lisesi’nin karşı kaldırımındaki direkte billboard var. Bezden yapıldığını gördüğüm bu reklam afişi kapalı bir kutu şeklindeydi, rüzgarın azizliğine uğradı galiba. Artık içinde 5-6 antenin bulunduğu GSM vericisi var. İnsanların tepkisinden korkan GSM şirketleri bu yollara başvuruyorlar galiba. Acaba bu izinler kimler tarafından hangi şartlarla veriliyor. Orası çok büyük boş arazi, gidin arazinin en son noktasına okula yakın olmayan köşesine koyun bari...

Övünç KAYA

KISA...KISA

n O, "Düşmanlarımı bağışlıyorum/ Daha çok seviyorum dostlarımı/ Her uyanışımda" diyen barışın ve aşkın ozanı... Şiirleri, düzyazı ve çevirileriyle Türkçenin müziğini duyuran bir usta... Dil Devrimiyle gelişen Türkçenin bütün güzelliklerini yansıtan, hepsi birbirinden değerli ürünler veren bir aydınlanma savaşımcısı... Dil Derneği’nin düzenlediği ’Ataol Behramoğlu Saygı Gecesi’ 9 nisan perşembe, 18.30’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde. (Kenedi Cad. No. 4, Kavaklıdere / Ankara) www.dildernegi.org.tr/
Yazarın Tüm Yazıları