"Askeri gücümüzü sınamaya kalkanlar bedelini ağır ödeyecek"

Güncelleme Tarihi:

Askeri gücümüzü sınamaya kalkanlar bedelini ağır ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 17:49

"Askeri gücümüzü sınamaya kalkanlar bedelini ağır ödeyecek"

Haberin Devamı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Türkiye'nin bu sabah Cerablus'a başlattığı hareketin amacının DAEŞ terör örgütünü sınırın diğer tarafından temizlemek olduğunu söyledi. Filiz, "Bu kez tankların karşısında değil tam arkasındayız. Askeri gücümüzü sınamaya kalkanlar bedelini ağır ödeyecekler" dedi.

Suriye'nin diğer tarafından DAEŞ'in gönderdiği roketlerin Türkiye'yi hedef aldığını belirten Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz yaptığı yazılı açıklamada, " Bu operasyonun amacı, DAEŞ terör örgütünü sınırımızın diğer tarafından temizlemektir. Kuzeyden aşağıya doğru süpürmektir. Hava desteğiyle ilgili koalisyonla birlikte çalışıyoruz. Terör örgütlerinin hepsiyle mücadelemizi bu şekilde sürdüreceğiz. PKK- YPG'nin de bir farkı yok zaten, mücadelemizi sürdüreceğiz. Ankara'daki son iki terör saldırısının sorumlusu teröristler Suriye'deki PYD kamplarından geldi. Bunların bir farkı yok. Bu operasyon DAEŞ'e karşı yapılan bir operasyon" dedi.

Türk ordusunun güçlü olduğunu söyleyen Filiz, " Hiç kimse endişe etmesin. FETÖ'cü hainlerden temizlenen ordumuz eskisinden daha güçlüdür. Bu kez tankların karşısında değil tam arkasındayız. Askeri gücümüzü sınamaya kalkanlar bedelini ağır ödeyecekler" şeklinde konuştu. Fırat Kalkanı harekatını başlatan Türk Ordusu'na duacı olduklarını belirten Necip Filiz, "Bugüne kadar DAEŞ ile mücadele ettiğini iddia edenler, bizim DAEŞ'e karşı mücadelemizden , yapılan operasyondan rahatsız oluyorlar. Bunların amacı DAEŞ ile mücadele etmek olsa, Suriye'nin bütünlüğü olsa DAEŞ ile mücadele eden operasyona karşı çıkmaz. Ancak destek verir. Bunun yanında YPG unsurları da bir an evvel Fırat'ın doğusuna geçmelidir. Aksi takdirde biz Türkiye olarak gereğini yaparız, yapacağız. Harekatın amacı bataklıktaki sivrisinekler değil, bataklığı kurutmaktır ve Türkiye'ye karşı oluşan tehditleri ortadan kaldırmaktır. Suriye'nin bütünlüğünü savunan hiç kimsenin bu operasyondan rahatsız olmaması gerekir" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!