Aşk üçgeninde cinayet

Fei Blaha (23), geçen ay Atina’da sosyetenin sayfiye semti Nea Marki’de feci şekilde dövülmüş halde bulundu. Üç hafta sonra hayatını kaybetti. Sevgilisi cinayeti itiraf etti ancak kafalardaki soru işaretleri hâlâ cevaplanamadı .

Haberin Devamı

Fei Blaha (23) hayat dolu bir genç kadındı. Atina geceleri ondan sorulurdu. 6 Nisan gecesi Atina’ya 40 kilometre uzaklıktaki sosyete semti Nea Marki’de feci şekilde dövülmüş halde bulundu. Üç hafta sonra da kaldırıldığı hastanede son nefesini verdi.
Polis, güzel Fei’nin sevgilisinden şüphelendi. Nea Makri’deki ünlü eğlence yerlerinde ‘özel güvenlikçi’ boksör Vangelis Stefanakis yakalandı. Piyasada ‘tanıdık’ bir isimdi. Geçmişte epey komünist parti (KKE) üyesi genci dövmüştü. Resmi üyesi değildi ama ırkçı-faşist Altın Şafak Partisi’nin hayranıydı.
Önce polise direndi ama sonra “Kavga ettik. Bir tokat attım. Düşerken kafası otomobilin çamurluğuna çarptı” dedi ifadesinde Vangelis. Ne var ki adli tıpın raporu başka bir şey söylüyordu. Fei’nin bütün vücudunda morluklar vardı.
Cinayet masası dedektiflerinin “Niye kavga ettiniz?” sorusuna hep kaçamak ve çelişkili cevaplar verdi. Sonunda karşı koyacak gücü kalmadığından “Çünkü, Fei’nin evli ablası Maria (32) ile de ilişkim vardı” dedi.
Vangelis “Fei’ye deli gibi aşıktım. Ablasını tanıştırdı. Bir süre sonra Maria telefonla arayıp kızkardeşinin namuslu biri olmadığını, beni aldattığını söyledi. Bir gün üçümüz yemeğe çıktık. Dönüşte Maria sarhoş olduğu yalanını uydurup onu evine götürmemi istedi. Fei itiraz etmedi. Evde kocası yoktu. Beni öpmeye başladı. Birlikte olduk. Bir süre için iki kızkardeşi birlikte idare ediyordum” itirafında bulundu.
Ya sonra?
“Dayanamadım. Fei’ye durumu anlattım. Ablasıyla ilişkimi keseceğimi söyledim. İkna oldu. Olay gecesi geceyarısı sevgilimi evine bıraktım. Ablası aradı ve kızkardeşinin benim bir-iki yakın arkadaşımla da yatıp kalktığını anlattı. Deliye döndüm. Fei ile buluştum. Ablasının iddialarını sordum. O da benim ablasıyla ilişkimi hatırlatarak istediğini yapmakta serbest olduğunu söyleyince tokatladım.”
Dedektifler abla Maria’yı sorguladı: “Evet bir ilişki vardı ama bitmişti. Birlikte olduğumuzda kamerayla çekim yaptığını ve her şeyi kocama anlatacağını söyleyerek tehdit ediyordu. Zorla para koparıyordu. Zorla sevişiyordu. Asla kızkardeşim için ona kötü bir şey söylemedim.”
Dedektifler ‘Kıskançlık cinayeti’ diyecek ama kafalarındaki puzzle hâlâ tamamlanmadı. Çünkü, Nea Makri’de, Fei ile evli ablası Maria’nın aynı sevgiliyi paylaştıklarını hemen herkes biliyordu. Hatta iki kızkardeşin bu ‘marifetleri’ ile övündüklerini, Vangelis’inse ihtiras kurbanı olduğunu iddia edenler var.
Henrik İbsen’i hatırlatan bu tuhaf ‘aşk üçgeni’ne bakalım hakimler ne diyecek?

Haberin Devamı

Aşk üçgeninde cinayet

Yazarın Tüm Yazıları