Asistiyle de Mesut 3 puanıyla da

Güncelleme Tarihi:

Asistiyle de Mesut 3 puanıyla da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 00:17

Real Madrid’den 50 milyon Euro’ya Arsenal’e geçen Mesut Özil, ilk maçında bir asist yaptı.

Haberin Devamı

Topçular, 4. haftada Sunderland’i deplasmanda 3-1 yenip, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Londra temsilcisinin golleri Giroud ve Ramsey’den (2) geldi.

İSPANYOL devi Real Madrid’den 50 milyon Euro karşılığında Arsenal’e transfer olan Türk asıllı Alman milli futbolcu Mesut Özil, İngiltere’ye hem asistle hem de 3 puanla ‘Merhaba’ dedi. Transfer döneminin son gününde Topçular’ın yolunu tutan yıldız oyuncunun ilk 11’de sahaya çıktığı maçta Londra ekibi, deplasmanda Sunderland’i 3-1 yendi. Arsenal’in ilk golünde ise Mesut’un parmağı vardı. Başarılı futbolcu, mücadelenin henüz 11. dakikasında İngiltere kariyerinin ilk gol pasını verdi. Mesut’un pasında Fransız golcü Giroud takımını 1-0 öne geçirdi.

NOKTAYI RAMSEY KOYDU

MESUT’un 80 dakika boyunca sahada kaldığı karşılaşmada, ev sahibinin beraberlik golü 48. dakikada kazılan penaltıda hata yapmayan Craig Gardner’dan geldi. Ama Arsenal adına maçı çeviren ve Londra temsilcisini maç fazlasıyla liderliğe oturtan isim ise Aaron Ramsey’ydi. 67. dakika ligdeki ilk golünü kaydeden Galli, 76. dakikada ise skoru belirledi.

Haberin Devamı

HAKEM SUNDERLAND’I YAKTI

İKİNCİ yarıda ilginç bir olay yaşandı. Arsenal karşısında 2-1 geride olan Sunderland Jozy Altidore’le beraberlik golünü attı ama hakem Martin Atkinson, ev sahibi lehine bir faul verdiği için golü geçersiz saydı. Avantaj kuralının uygulanmamasına sinirlenen Sunderland’ı menajeri Paolo Di Canio tribüne gönderildi.

Şeytan golcüleriyle güldü

PREMIERLig’in son şampiyonu Manchester United, 45. dakikada Kagisho Dikgacoi’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Crystal Palace’ı Robin van Persie’nin penaltıdan ve Wayne Rooney’nin golleriyle 2-0 yenmeyi başardı.
Bu sonuçla Kırmızı Şeytanlar, ilk haftadan sonra ilk galibiyetlerini de almış oldular.

City bu kez kayıp: 0-0

Günün diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar ise şöyle: Aston Villa-Newcastle United: 1-2, Fulham-West Bromwich: 1-1, Hull City-Cardiff City: 1-1, Stoke City-Manchester City: 0-0, Tottenham-Norwich City: 2-0, Everton-Chelsea: 1-0.

Haberin Devamı

4 çeker Atletico

İSPANYA’da Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid, evinde Almeria’yı 4-2 yendi ve ‘4’te 4’ yaptı. Milli futbolcunun 66. dakikada oyuna dahil olduğu mücadelede Madrid temsilcisinin sayılarını Mendes, Raul Garcia, David Villa ve Diego Costa kaydetti. Konuk ekibin golleri ise Vidal ve Rios’tan geldi.

NE INTER YANDI NE DE JUVENTUS

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Juventus, ligde Inter’le deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve bu sezon ilk kez puan kaybetti.

SERIE A’da sezona ‘2’de 2’yle başlayan iki takımın karşılaşmasında gülen çıkmadı. Haftanın maçında Inter ile Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Juventus 1-1 berabere kaldı. İtalya’da sonucu en çok merak edilen müsabakada perdeyi ev sahibi açtı. Karşılaşmanın 73. dakikasında Mauro Icardi, Inter’i 1-0 öne geçirmeyi başardı. Ancak bu üstünlük fazla sürmedi. Golden sadece iki dakika sonra sahneye Artulo Vidal çıktı ve hem skora dengeyi getirdi hem de maçın sonucunu belirledi.

ÜÇ MAÇ ÜÇ GOL

Bu sonuçla her iki takım da bu sezon ilk kez puan kaybıyla tanışmış oldular.
Attığı şık golle takımına 1 puanı getiren Vidal, aynı zamanda bu sezon oynadığı üçüncü karşılaşmada da rakip ağları sarsmayı da başarmış oldu.
Günün bir diğer müsabakasında ise Milan, Torino deplasmanında 3 puanı aldı.

Haberin Devamı

St. Etienne zirveye kuruldu

Fransa’da beşinci hafta maçında Valenciennes’i deplasmanda 3-1 yenen St Etienne, maç fazladıyla lidelik koltuğuna oturdu.

FRANSA birinci ligi Ligue 1’de Saint Etienne, deplasmanda Valenciennes’i 3-1 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Konuk ekibe hem 3 puanı hem de zirveyi getiren goller Corgnet (2) ve Hamouma’dan geldi. Ev sahibi Valenciennes’in tek sayısını ise penaltıdan Melikson kaydetti. Günün diğer maçında ise Marsilya, ligde hiç galibiyeti bulunmayan Toulouse’dan 1 puanı 87. dakikada Mendes’in attığı golle kurtardı: 1-1. Ev sahibnin tek sayısı ise Ben Yedder’den geldi. Ligue 1’de günün diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar şöyle: Ajaccio-Evian: 2-3, Guingamp-Bastia: 1-1, Montpellier-Reims: 0-0, Nantes-Sochaux: 1-0.

Haberin Devamı

Ah Devler Lig ah

PARİS SG’nin yıldızı Zlatan Ibrahimoviç favori futbolcusunun Maradona olduğunu kaydederken, “Futbolcu olmasaydım Malmö rıhtımlarında çalışıyor olacaktım” dedi. Başarılı oyuncu “Hala Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk yaşayamamak beni rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

Lider geç açıldı

BUN-DESLIGA’da lider B. Dortmund, evinde Hamburg’u adeta gole boğdu: 6-2. İlk 25 dakikada 2-0 öne geçtikten sonra Hakan Çalhanoğlu’nun takımı Hamburg’un geri dönüşüne engel olamayan Dortmund, son 25 dakikada bulduğu dört golle namağlup unvanını sürdürdü.

Bayern takipte

Günün diğer sonuçları ise şöyle: Augsburg-Freiburg: 2-1, B.Leverkusen-Wolfsburg: 3-1, Mainz-Schalke: 0-1, W.Bremen-E.Frankfurt: 0-3, Bayern Münih-Hannover: 2-0.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!