Asist Kerem'in işi

Güncelleme Tarihi:

Asist Keremin işi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 14:18

Anadolu Efes Basketbol Takımı'nın oyun kurucularından Kerem Tunçeri, THY Avrupa Ligi'nde 8. haftanın ilk gün karşılaşmaları sonunda en çok asist yapan ikinci oyuncu oldu.

Lacivert-beyazlı ekibin, C Grubu'nda İtalyan temsilci EA7 Emporio Armani'yi 84-70 mağlup ettiği mücadeleyi 6 asistle tamamlayan Tunçeri, bu ikinciliği İtalyan ekibin oyun kurucusu Omar Cook ile paylaştı. İlk gün birincisi 7 asistle Slovenya'nın Union Olimpija takımından Aleksandar Capin oldu.

Tunçeri geçen hafta deplasmanda Belçika'nın Belgacom Spirou takımı karşısında da 6 asistle oynarken, haftanın en çok asist yapan oyuncusu olmuştu.

THY Avrupa Ligi'nde 8 maç sonunda toplam 36 asiste ulaşan Tunçeri, maç başına ortalamasını da 4,5'a yükselterek, en çok asist yapan oyuncu kategorisinde 7. sırada yer aldı.

Bu arada, Anadolu Efes'in bir diğer oyuncusu Vlado Ilievski ise İtalyan ekiple yapılan mücadeleyi 5 asistle tamamlayarak ilk günün en çok asist yapan üçüncü oyuncusu oldu. Ilievski üçüncülüğü CSKA Moskova'dan Eugeny Voronov ile paylaştı.

EA7 Emporio Armani karşısında pota altında önemli ber performans sergileyen Ersan İlyasova ise ilk günün en çok blok yapan iki isminden birisi oldu.

Takım istatistiklerinde ise Anadolu Efes 8. haftanın ilk gün karşılaşmaları sonrasında toplam 70 top çalma ile maç başına 8,75 top çalma ortalaması tutturarak, Panathinaikos ile birlikte bu sıralamada 24 takım içinde ilk sırada yer buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!