Aşık Veysel’in torunu Fazıl Say’la birlikte

Ağustos 2004’te eşi Gülyar Hanım’dan boşanmıştı Fazıl Say. Dünyaca ünlü piyanistimiz, verdiği çok sayıda konser yüzünden eşine yeterli zaman ayıramadığı için boşanmanın kaçınılmaz olduğunu söylemişti.

Maçka’daki evi eşine bırakan Fazıl Say, yaklaşık bir aydır yeni bir ilişkinin içinde. Ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer’le arkadaşlığı henüz çok yeni. İki ünlü ismi, geçtiğimiz gece Süzer Plaza’nın altındaki Margaux adlı restoranda gördüm. Saatler 23.00’ü gösterdiğinde içeriye Fazıl Say ve Çiğdem Özer girdi. Yemek sonrası bara eğlenmek için gelen ikilinin elleri gece boyunca ayrılmadı. Heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Yeni aşkın hem Say’a hem de Özer’e mutluluk getirdiği belliydi.

Evlilik yaradı

Sema Ramazanoğlu ikinci evliliğini eski İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş’la yaptı. Kendisi evlendikten sonra oğlu Ali Ramazanoğlu’nu da evlendiren Sema Hanım’a ikinci evlilik yaradı. Estetiğin nimetlerinden sonuna kadar yararlanan Sema Hanım, gençleşip güzelleşti. Geçtiğimiz gece Nihal-Mehmet Cansun çiftinin davetine katılan Aktaş çifti, Ali Kocatepe’nin şarkılarına eşlik etti.

Haydi şimdi bütün eller havaya

İstanbul sosyetesinin en köklü ailelerinden olan Kuyumcuyanlar’ın oğlu Ari ve eşi Linda Kuyumcuyan’a uzun zamandır rastlamıyordum. Geçtiğimiz gece Nihal-Mehmet Cansun çiftinin, Anadolu Yakası’ndaki bir gece kulübünde verdikleri davete katılan Linda-Ari Kuyumcuyan çifti pistten inmedi. Türkçe pop şarkılarda dakikalarca dans edip eğlendiler.

Önce Abazoğlu

İstanbul cemiyet hayatının ünlü isimleri Fashion Parties’de buluşuyor. Türkiye’nin üç ünlü modacısı Cengiz Abazoğlu, Dilek Hanif ve Arzu Kaprol, mart-nisan-mayıs aylarında gercekleştirilecek olan üç ayaklı bu parti için ilk kez bir araya gelecek. Sadece haute couture giyinen 300 seçkin konukla sınırlandırılacak olan partilerin her birinin içinde farklı bir modacının 2005 yazı için tasarladığı koleksiyonunun en özel parçalarının sergileneceği bir defile yer alacak. İlkini ünlü modacı Cengiz Abazoğlu’nun gerçekleştireceği partilere katılacak sınırlı sayıda seçkin isim, ‘Moda Olan Sensin’ sloganıyla davet edilecek. Yurtdışındaki örneklerinde olduğu gibi dans, müzik ve moda temalarının bir araya getirilmesiyle gerçekleşecek ve her ay farklı bir moda tasarımcısının konuk olacağı partilerin ilk ayağı Cengiz Abazoğlu ile başlayacak. Organizasyonunu Kerem Fildişi ve Ilgın Beyazıt’ın sahibi oldukları Mile İletişim’in yaptığı BJK Plaza’nın üst katındaki Vogue Restoran’da 21 Mart’taki Abazoğlu defilesini, Arzu Kaprol ve Dilek Hanif’in partileri izleyecek. Her modacı 25 haute couture kıyafetlerle bu organizasyona katılacak.

Tatlı için evden tencere gönderdi

Derya Tuna, hayatında tatlı hiç yemezmiş. Bu kural geçtiğimiz gece Meridien Ice’da bozuldu. Sedef Bozok ve Ergun Yıldız’ın işlettiği, Pera Palas’ın karşısındaki Meridien Ice’ta akşam yemeğini yiyen Derya Tuna’ya sakızlı muhallebi önerilmiş. Kesinlikle yemeyeceğini belirten Tuna’ya, Ergun Yıldız bir kaşık hatırı için zorla tattırmış. Sakızlı muhallebiyi tadıp beğenen Derya Tuna önce ilk kaseyi, ardından ikinci kaseyi isteyip bitirmiş. Ertesi gece ise şoförüyle Zekeriyaköy’deki evinden Beyoğlu’na tencere gönderip sakızlı muhallebi istemiş Tuna. Tencereyi ağızına kadar doldurup Tuna’ya gönderen Ergun Yıldız’ın ise tatlılarının beğenilmesi hoşuna gitmiş.

Yuvaya döndü

Ozan Doğulu, eskiden olduğu gibi her cuma gecesi yine Redroom’da çalacak. Süzer Plaza’nın altındaki Redroom önümüzdeki cuma gecesinden itibaren konuklarını Ozan Doğulu ile karşılayacak. Bu arada duyduğum bir fısıltıyı da aktarayım. Mustafa Süzer, eğlence katındaki barların boşaltılmasını istemiş. Bar sahiplerine önümüzdeki ay çıkmaları için ikazda bulunan Mustafa Süzer, sadece Margaux, Mio ve Redroom’un kalmasını istemiş.

Oyuncak aldı

Reyhan Çiftçi, eşi Enis Çiftçi’nin sahibi olduğu Harbiye’deki Bentley Otel’e giderken kızına oyuncak almak için Nişantaşı’na uğradı. Kızının hediyesini alan Reyhan Çiftçi, Zeynep Ekşioğlu, Serra Berkol ve Melek Aşkın’ın Nişantaşı’nda ortaklaşa açtıkları ‘Posh Butik’e uğradı.

Gündüz kombinezon

Kadın modasında son trend geceliklerin artık gündüz saatlerinde de giyilmesi oldu. Kadınlar yatağa girdiği kombinezonla sokakta dolaşır oldular. Avrupa jet-set’inde son bir aydır moda olan bu akımın Türkiye’deki öncüsü ise Banu Can oldu. Geçtiğimiz gün izin günümde Nişantaşı’nda dolaşıyordum. Beymen Brasserie’nin karşı kaldırımında rastladığım Banu Can’ın gök mavisi kombinezonuyla dolaşırken gördüm.

Ortaya çıktı

Geçtiğimiz hafta Nişantaşı’m Derneği’nin Çırağan Sarayı’nda düzenlediği gecede Güney Asya’da tsunami felaketinden zarar gören çocuklar için bağışta bulunanlar arasında Arte Tahir de vardı. Eşi Mehmet Çelik’ten bir ay önce boşanan Arte Hanım’ın şıklığı dikkat çekti. Fulya’daki butik mağazasını kapatmayı düşünen Arte Tahir, yaz sezonunu bekleyip kararını öyle verecekmiş.
Yazarın Tüm Yazıları