‘Asbestli bina daha yıkılmadı'

Güncelleme Tarihi:

‘Asbestli bina daha yıkılmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 02:00

Hürriyet Ankara, Havagazı Fabrikası’ndaki yıkımla başlayan asbest tartışmasının Ankaralıların kafasını karıştırdığına dikkat çekerek dün “Sağlık Bakanlığı açıklama yapmalı” demişti. O açıklama, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan geldi: “Şu ana kadar asbest içeren bir bina yıkılmış değil. Bizim tespit ettiğimiz durum bu.”

Haberin Devamı

Ankara’da son bir haftadır ‘asbest’ tartışmasıyla gündeme gelen ve mahkeme kararıyla yıkımı durdurulan Maltepe’deki Havagazı Fabrikası için Hürriyet Ankara dün Sağlık Bakanlığı’nın açıklama yapması gerektiğine dikkat çekmişti. Konuya ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan geldi.CNN TÜRK’te Hakan Çelik’e konuk olan Bakan Akdağ, Havagazı Fabrikası ve asbest’le ilgili şunları söyledi: “İl Sağlık Müdürülüğümüz, doğrudan yerinde inceleme yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileriyle görüştüler. Yıkılan bina bu kanserojen maddenin yapısında bulunduğu bir bina değil. Asbest içeren bir bina değil. Yıkılacak bir binada bu var. Burada da Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çalışma Bakanlığı’nın İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş uzman bir firmaya bu görevi vermiş durumda. O uzman firmanın kontrolünde sağlığa zararlı olmayacak biçimde bu yıkım gerçekleştirilecek. Şu ana kadar asbest içeren bir bina yıkılmış değil. Bizim tespit ettiğimiz durum bu.” 

Haberin Devamı

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Hakan Çelik’in “Siz sağlık bakanı olarak bu yıkım sürecinde bir sağlık sorununa yol açmayacak bir kanser riski oluşmayacak diyor musunuz” şeklindeki sorusuna “Elbette” yanıtını veren Bakan Akdağ, “Bu işi üstüne alan firma yetkilendirilmiş uzman bir firma. O uzmanlığın gerektirdiği iş sağlığı ve insan sağlığı güvenliğini alarak bu binayı yıkması gerekiyor. Biz de takipçisi olacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!