Arveladze gözünü Avrupa'ya dikti

Güncelleme Tarihi:

Arveladze gözünü Avrupaya dikti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 11:11

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın Gürcü teknik direktörü Shota Arveladze, bu sezon ligde Avrupa kupalarına katılacak bir derece elde etmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Lacivert-beyazlı takımın teknik direktörü Arveladze, yaptığı açıklamada, Kasımpaşa Kulübü'nde hedeflerin çok büyük olduğunu vurguladı. Ligde iyi futbol oynayan bir takım oluşturmak istediklerini aktaran Arveladze, "Kulübün bir hedefi var ve biz de bu hedef doğrultusunda Avrupa kupalarında oynamak istiyoruz. Kulüp gün geçtikçe büyüyor. Hedeflerimiz doğrultusunda ligde hem iyi futbol oynamak hem de Avrupa kupalarına katılacak dereceyi elde etmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu. Uzun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Gürcü teknik adam, lige hazır olduklarını ve başarıya kiltlendiklerini kaydetti.

"Her maçı kazanmak için oynayacağız"

Herkesin dikkatini çeken bir takım kurduklarını anlatan Arveladze, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni sezonda takımımdan beklenti çok ve biz bu beklentileri karşılayabiliriz. Biz her maçı kazanmak için oynayacağız. Hazırlık maçlarımız iyi geçti ve antrenmanlarda tempolu çalıştık. Futbolcuları da bu konuda tebrik etmek lazım. Avrupa kupalarına katılma ihtimalimiz olduğu için sezonu çok erken açmıştık. İbrahim Halil Çolak dışında çok önemli bir sakatlık sorunu yaşamadan yeni sezona başlayacağız."

"Önemli transferler yaptık"

Şu ana kadar kadrolarına Donk, Babel, Malki, Scarione, Orhan Şam ve Kubilay Aktaş'ı kattıklarını hatırlatan Arveladze, bu isimlerin önemli transferler olduğunun altını çizdi. Gürcü teknik adam, yeni transferlerin hazırlık maçlarında iyi performans gösterdiğini ifade ederek, "Tabi maçlar ilerledikçe yeni transferlerin uyum sorunu da ortadan kalkacak. Lig uzun bir maraton. Şu anda bu oyuncuların performanslarından memnunum ve bu güzel bir şey" şeklinde konuştu. Arveladze, "Yeni bir oyuncu kadronuza katacak mısınız?" sorusuna ise "Bakacağız" cevabını vermekle yetindi.

Gürcü teknik adam, Türkiye Futbol Federasyonu'nun almış olduğu 6+0+4 yabancı oyuncu sınırlaması kararını değerlendirerek, "Artık karar alındı ve bitti. Türk futboluna katkı sağlayıp sağlayamayacağını bilemiyorum. Bekleyip görmek lazım. Herhalde 4-5 sene bekleriz" diye görüşlerini aktardı.

Kardemir Karabükspor maçı hakkında

Lacivert-beyazlıların teknik direktörü, sezonun ilk haftasında 17 Ağustos Cumartesi günü deplasmanda Kardemir Karabükspor ile oynayacakları maçın çok zor geçeceğini dile getirdi. Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ı çok iyi tanıdığını vurgulayan Arveladze, "Kardemir Karabükspor'un çok iyi bir hocası var. İlk maçta karşılaşmamız hiç önemli değil. Tolunay'ı iyi tanırım ve o da kazanmak için çıkacaktır. İlk maç tabii ki her zaman daha özeldir ve Karabük'e kazanmaya gideceğiz. Biz ne olursa olsun rakibimize saygı duyarak sahaya çıkacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!