Artık Samsun’un da müzik festivali var

Samsun bir festivale kavuştu! 25 Mayıs-7 Haziran 2013 tarihleri arasında 1. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Sanat yönetmenliğini Mehmet Yılmaz’ın yaptığı festivalde, operadan halk müziğine, klasik müzikten dansa kadar birçok etkinlik sunulacak.
Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı destekliyor, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Adeka da katkıda bulunuyor.
Açılış konserinin solisti, birçok ödülün sahibi ünlü opera sanatçısı Thomas Hampson.
Konserde, soprano Burçin Savigne de yer alacak, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Lorenzo Castriota yönetecek. Konser, 25 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde izlenebilir.
Festivaldeki konser ve gösterilerden bir bölümü şöyle:

“Anadolu Ateşi Dans Topluluğu”, 26 Mayıs Pazar günü saat 20.30’da Yeni Kapalı Spor Salonu’nda, Ahmet Özhan&Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 27 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde, “Ankara Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu”, 29 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de Atakum’da yeni açılacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde, Rusların eğlenceli grubu “Balalayka”, 31 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde, Azerbaycan halk müziğinin ünlü sesi Nezaket Teymurova, 1 Haziran Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde ve 2 Haziran Pazar günü saat 20.00’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Gürcü topluluk “Rustavi”, 3 Haziran Pazartesi günü saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Program bünyesinde ayrıca, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’dan farklı opera solistleri sahne alacak. Türksoy Opera Yıldızları adını taşıyan topluluk, 5 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.
Festival, “Âşık Veysel Oratoryosu” ile son bulacak. Murat Kodallı’nın bestelediği oratoryonun seslendirileceği gecede, Şükriye Tutkun solist olarak sahne alacak. Şef Murat Kodallı yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu’nun vereceği konser 7 Haziran Cuma günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 

***

FESTİVALİN sanat yönetmeni Mehmet Yılmaz, festivali aşağıdaki sözlerle tanıtıyor:
“Samsun’a uluslararası bir festival kazandırmaktan dolayı elbette büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Dünyanın en önemli lirik baritonları arasında yer alan Thomas Hampson, 25 Mayıs’ta yapılacak olan festival açılışında şehir için oldukça önemli bir konsere imza atacak.
Festival boyunca solistler, dansçılar ve orkestra sanatçıları olmak üzere 200’ün üzerinde sanatçı, 9 farklı içerikte ve toplam 10 etkinlikte Samsun’un farklı noktalarında izleyicilerle buluşacak. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali, Samsun’un bugüne kadarki en büyük sanat organizasyonu. Festivalin bir diğer amacı ise Karadeniz’e kıyısı olan bütün ülkeleri sanat köprüsüyle Samsun’da bir araya getirmek...”

***

SAMSUN’a ve Samsunlulara uzun ömürlü festivaller diliyorum...

Yazarın Tüm Yazıları