Artık 'dur' denmeli

Güncelleme Tarihi:

Artık dur denmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 14:14

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, internetten satılarak DSO rakamlarına göre yarısının sahte olduğu ve ölüm saçtığını belirttiği bitkisel ilaçlar konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Saydan, Adana'da internetten aldığı zayıflama ilacı ile yaşanan ölüm olayına dikkat çekerek, "İnternetten satın alarak bilinçsiz ilaç kullanmayın" çağrısında bulundu. Yasalarda; ismi 'takviye edici gıda', halk arasında ise 'bitkisel ilaç' olan bu ürünlerin kontrolsüz ,denetimsiz bir şekilde internetten ve amaçları sadece para kazanmak olanlar tarafından pazarlandığını kaydeden TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan şunları söyledi:

‘GENÇLER KANDIRILIYOR’

"İsimleri sebze, meyve veya bir takım egzotik bitkilerle özdeşleştirilerek, sanki yepyeni bir buluşmuş gibi, son derece doğal, zararsız olarak tanıtılan bu ürünlerle vatandaşlarımız, özellikle gençlerimiz kandırılmaktadır. Gençlerimiz rahatlıkla internete girerek ve bu ürünleri alabiliyor. Sonrası malum. Sonuç basında gencecik bir canın kurtarılamadığı, hayatını kaybettiği haberi. Bunlar çok acı ama maalesef gerçek. Özellikle de eğitimli kişilerin bu ürünlere rağbet etmesi düşündürücü bir durum. İster bitkisel, ister kimyasal olsun, ilaç internetten satın alınacak bir ürün değildir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!