Arsene Wenger tarihi tersten yazdı!

Güncelleme Tarihi:

Arsene Wenger tarihi tersten yazdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 00:07

Dünyanın en önemli teknik direktörleri arasında yer alan ve 19 yıldır İngiliz devi Arsenal'i çalıştıran Arsene Wenger, inanılmaz bir rekorun sahibi oldu.

Haberin Devamı

Arsenal'in önceki akşam Dinamo Zagreb karşısında deplasmanda aldığı 2-1'lik yenilgi, İngiliz ekibinin Fransız çalıştırıcısı Arsene Wenger'in hiç de istemeyeceği şekilde tarihe geçmesine neden oldu.

1996 yılından beri Arsenal'i çalıştıran Wenger, dünkü mağlubiyetle birlikte Şampiyonlar Ligi'ndeki 50'inci yenilgisini alarak, turnuva rekorunu kırmış oldu.

Arsene Wenger tarihi tersten yazdı
DINAMO ZAGREB'İN HOCASI AÇIKLADI: BILIC'DEN YARDIM ALDIK

Şampiyonlar Ligi’nde 50 mağlubiyet alan ilk teknik direktör olan Wenger yönetimindeki Arsenal, 1996'dan beri oynadığı resmi müsabakalarda 617 galibiyet, 250 beraberlik ve 206 yenilgi aldı.

Arsene Wenger tarihi tersten yazdı

402 milyon Euro'luk değeriyle dünyanın en pahalı kadrolarından birine sahip olan Arsenal, toplam 48.2 milyon Euro kadro değerine sahip olan Dinamo Zagreb'e deplasmanda 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Mesut Özil'in 90 dakika oynadığı maçın 24. dakikasında Chamberlain'in kendi kalesine attığı golle 1-0 yenik duruma düşen İngiliz ekibi, 40. dakikada Giroud'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. 58'de Machado'nun golüne engel olamayan Arsenal, teselli sayısını ise 79'da Walcott ile buldu.

Arsene Wenger tarihi tersten yazdı
BARCELONA BÖYLE GOL YEMEDİ!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!