Arsenal, Liverpool'u 4-1 yendi

Güncelleme Tarihi:

Arsenal, Liverpoolu 4-1 yendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 17:37

İngiltere Premier Lig'de oynanan maçta Arsenal, sahasında Liverpool'u 4-1 yendi.

Haberin Devamı

Emirates Stadı'nda Liverpool'u ağırlayan Londra ekibi, 37. dakikada Ramsey'in pasıyla sağ taraftan ceza alanına giren Bellerin'in kalabalık Liverpool savunması arasından ağlara gönderdiği topla 1-0 öne geçti.

40. dakikada ceza alanı önünde Mesut Özil'in Sakho tarafından düşürülmesiyle kazanılan serbest atışta topun başına geçen Türk asıllı Alman futbolcu, şık bir vuruşla topu kaleci Mignolet'nin sağından filelerle buluşturdu ve ev sahibi ekip 3 dakika içinde farkı ikiye çıkardı. Bu sezon oynadığı 15 maçta 5 asist yapan 26 yaşındaki futbolcu, 4. golünü kaydetti.

Arsenal, Liverpoolu 4-1 yendi


İlk yarının son dakikasında Ramsey'in pasıyla hareketlenen Şilili Alexis Sanchez, Kolo Toure'den sıyrılır sıyrılmaz ceza yayı içinden çektiği muhteşem şutla takımının 3-0 öne geçirdi ve ev sahibi ekip 60 bin futbolseverin izlediği maçta soyunma odasına bu skorla gitti.

Karşılaşmanın 76. dakikasında ceza alanında Bellerin ile girdiği ikili mücadelede Sterling yerde kalınca hakem Anthony Taylor penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Henderson, meşin yuvarlağı sağ köşeden ağlara gönderdi ve farkı ikiye indirdi.

Liverpool, golden 8 dakika sonra 10 kişi kaldı. Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can, Welbeck'e yaptığı hareketin ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 21 yaşındaki savunma oyuncusu, Liverpool'daki kariyerinde ilk kırmızı kartını gördü. Konuk ekip, iki hafta önce sahasında oynadığı ve 2-1 kaybettiği Manchester United maçında da kaptan Gerrard'ın kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamlamıştı.

Mücadelenin uzatma dakikalarında hızlı gelişen Arsenal atağında topla buluşan Fransız forvet Giroud, ceza alanına girmeden çektiği sert şutla perdeyi kapatan golü kaydetti ve Arsenal sahasında güçlü rakibi Liverpool'u 4-1 mağlup etti. Şubat ayı başında 2-1 kaybettiği Tottenham maçından sonra iyi bir çıkış yakalayan ve üst üste yedinci maçından da galibiyetle ayrılan "Topçular", maç fazlasıyla puan cetvelinde ikinci sıraya yerleşti.

Bu arada maç öncesinde Emirates Stadı önünde toplanan Arsenal ve Liverpool taraftarları, artan bilet fiyatlarını "Artık yeter" yazılı bez afişle protesto etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!