Arnavut kaldırım, çamur, Nibali ve Boom

Güncelleme Tarihi:

Arnavut kaldırım, çamur, Nibali ve Boom
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 10:28

Fransa Bisiklet Turu’nda heyecan gittikçe artıyor. Henüz 5 etap geride kalmasına karşın, dağlık etaplarda heyecanın çok yukarılara çıkacağı da belli oldu.

Haberin Devamı

Geride kalan beş gün sonunda sarı mayoyu elinde tutan Astana takımından Vincenzo Nibali, dün koşulan etap sonrasında zirvede adeta tek başına kaldı. Son şampiyon Chris Froome’un iki günde yaşadığı üç ciddi kaza sonrasında Fransa’ya veda etmesi, Tour’da Pari-Roubaix izleri taşıyan arnavut kaldırımlı ve yağmur dolayısıyla da çamurlu etapta, bu sezonun bir diğer şampiyonluk adayı Alberto Contador’un çok gerilerde kalması ama en önemlisi Nibali’nin kusursuza yakın performansı, genel klasman liderini belirlemeye yarayacak dağlık etaplardaki çekişmeyi çok erken harladı.

Aslında dünkü 5. etap başlı başına zordu. Arnavut kaldırımlı 3 geçiş noktası işleri karmaşık hale getirmişken bir de yoğun yağış bisikletçilerin gözünü korkutmaya yetti. Ancak, Astana’nın İtalyan bisikletçisi takım arkadaşı Jakob Fuglsang’ın da yardımıyla harika bir yarış çıkardı. Yağmur, kazalar ve etap zorluğu nedeniyle peletonun paramparça olduğu Belçika’dan Ypres’den başlayıp Fransa’da Arenberg Porte du Hainaut’da noktalanan 5. etapta Nibali, Contador’a karşı 2 dakiak 35 saniyelik bir avantaj sağladı.

Haberin Devamı

Klasikçiler için tasarlanmış gibi duran etabın bir diğer kahramanı ise kuşkusuz ki Belkin’in Hollandalısı Lars Boom’du. Boom, Nibali ve Fuglsang’la birlikte uzun süre liderlik grubunu oluştururken yaptığı doğru atakla da kariyerinin ilk Fransa Bisiklet Turu etap zaferine de ulaşmış oldu. Boom’un bu zaferi takımı için de çok önemliydi. Zira, Hollandalı’nın takımının ana sponsoru Belkin, bir dahaki sene bisiklet dünyası içinde olmayacağını duyurmuştu. Bu sebeple kazanılmış bu zafer, yeni bir sponsor içinde atılmış iyi bir adım oldu. Tour’da bugün Arras ile Reims arasında 194 kilometrelik 6. Etap koşulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!