Arhavi'de kültür sanat festivali coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Arhavide kültür sanat festivali coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2018 14:53

Arhavi'de kültür sanat festivali coşkusu

Haberin Devamı

Hayati AKBAŞ/ARHAVİ(Artvin),(DHA)- ARTVİN’in Arhavi ilçesinde bu yıl 46'ıncısı düzenlenen Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali sürüyor. Yöre kültürünün tanıtıldığı etkinlikteki yarışmalarda başarı elde eden katılımcılar ödüllendirilirken, yamaç paraşütüyle yapılan uçuşlar da vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

İlçede yöre kültürünün tanımı amaçlanan ve halk oyunları gösterileriyle başlayan 46'ıncı Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor. Festival kapsamında yöresel yemekler için düzenlenen yarışmada, katılımcılar kıyasıya mücade etti. Laz böreği, hamsili ekmek gibi yöreye ait lezzetlerin yarıştığı festivalde, fındık ve mısır ayıklama, hızarla odun kesme gibi yöre insanın günlük yaşamında gerçekleştirdiği faaliyetler de yer aldı. Yarışmalarda başarılı olan katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Festivale gelen çocuklar ise sahil dolgu alanında oluşturulan eğlence parkurunda doyasıya eğlendi. 

Öte yandan Türk Hava Kurumu (THK) tarafından gerçekleştirilen yamaç paraşütü gösterilerinde ise, İsina tepesinden sahil dolgu alanına yapılan uçuşlar da katılımcılara keyifli anlar yaşattı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!