Arena'dan Kartal çıktı

Iverson ve Likholitov’dan yoksun Beşiktaş Cola Turka, Türk Telekom önünde Mire Chatman’ın muhteşem oyunuyla (15 sayı, 9 ribaund, 12 asist) zafere uzandı.

BEKO Basketbol Ligi’nde sıkıntılı bir sezon geçiren iki takımın mücadelesinde Beşiktaş Cola Turka, sahasında Türk Telekom’u 82-75 yenmeyi başardı. Her iki takım da karşılaşmaya hafta içi hazırlıklarında kurguladıkları oyun planına sadık kalarak başladı. 5. dakikayı 20-14 önde geçen siyah beyazlılara karşı skor sıkıntısı çeken Telekom, Randle ve Rasim’i oyuna alarak çözüm üretmeye çalıştı.

Bu hamle olumlu sonuç verdi ve ilk periyot 20-20 sona erdi. Karşılaşmanın başından beri oluşan denge ilk yarının sonuna kadar devam etti. Ancak, son birkaç dakikada sertleşen Beşiktaş Cola Turka savunması, 2. periyot sonunda bu maç için önemli sayılabilecek 8 sayılık farkın gelmesini sağladı: 43-36.

Beşiktaş hak etti

İkinci yarıda, sertleşen savunmasına hızlı hücumları da ekleyen siyah beyazlılar, oyunun momentumunu ele geçirdi ve sakin kalamayan rakibi karşısında son periyoda 16 sayı farkla önde girdi: 66-50. Final periyodunda alan savunması ve presle maça ortak olmak isteyen Türk Telekom, karşılaşmanın sonuna doğru, biraz da oluşan 19 sayılık farkın etkisiyle rahatlayan ev sahibini sıkıştırsa da amacına ulaşamadı. Beşiktaş Cola Turka, inanılmayacak kadar düşük 3 sayı (3/20) yüzdesine rağmen, başta Mire Chatman (15 sayı, 9 ribaund, 12 asist) ve savunmasıyla hak ettiği galibiyeti almasını bildi.

Likholitov gelince...

Iverson ve Likholitov’un olmadığı bu maçta Mire Chatman’ın daha rahat oynadığını, takımın da savunma dozunu iyice yükselttiğini hep birlikte gözlemledik.
Türk Telekom’un yenilmesinin en önemli sebepleri ise, farkın açıldığı anlarda oyun disiplininden zaman zaman uzaklaşmaları ve Jagla’nın ilk yarı sonunda aldığı teknik fauldü.
Sonuç olarak Beşiktaş Cola Turka, Türk Telekom karşısında oynadığı oyunla, Likholitov’un takıma katılmasıyla play-off’ta daha etkili olacağının sinyallerini verdi.
Yazarın Tüm Yazıları