Arda'dan sitem

Güncelleme Tarihi:

Ardadan sitem
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2006 00:00

G.Saray’ın sezon sonuna kadar V.Manisaspor’a kiraladığı genç futbolcu, "Ersun Yanal gençlere sahip çıkıyor. Yanal ve Fatih Terim gibi hocalar bizim için gerçekten çok büyük bir şans. Yoksa kaybolup gideceğiz" dedi.

Galatasaray’ın devre arasında Vestel Manisaspor’a kiraladığı ve bir anda Ersun Yanal’ın değişmez oyuncusu olan Arda Turan, Eric Gerets’e sitem etti. Manisa’ya gittiği günde yıldızlaşan ve ilk maçında fileleri havalandıran Arda, Türkiye’de yabancı oyunculara tanınan şansın % 1’inin bile genç futbolculara tanınmadığını söyledi. Genç yıldız, Ersun Yanal’ın kendisine çok güvendiğini belirtti.

Arda, hocası Ersun Yanal’ı göklere çıkarırken, Gerets’e ise kırgınlığını dile getirerek, "Ersun Hoca gerçekten iyi bir teknik adam. Bize güveniyor. Gençlere sahip çıkıyor. Gerets de iyi bir hoca ama bana şans tanımadı. Hiçbir önem göstermedi. Ersun Yanal ve Fatih Terim gibi hocalar bizim için gerçekten çok büyük bir şans. Yoksa kaybolup gideceğiz" dedi.

Yanal’ın ve V.Manisa’nın en büyük kozu olan genç yıldız "Ben 6 ay boyunca bu takım için çalışacağım. Manisa’ya kiralık olarak geldim. Sezon sonunda Galatasaray’a dönmek isterim. Ben gerçek bir Galatasaraylıyım. Ancak Ersun Hocam ve formam için elimden geleni yapacağım. Bu kulübün başarısı için terimin son damlasına kadar akıtacağım" diye konuştu.

Arda, "Türkiye, dünyada genç futbolculara önem vermeyen nadir ülkelerden birisi" dedi ve ekledi: "Ulusal düzeyde karşı karşıya oynadığım bir çok genç futbolcu şu an takımlarında ilk 11’de sahaya çıkıyor. Onlara güveniyorlar. Fabregas ile karşı karşıya oynadım. Kötü de oynasa o Arsenal’de sürekli oynuyor. Türk gençler ise hep ikinci planda kalıyor. Bundan zarar gören Türk futbolu."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!