Arda Turan'dan altın gol...

Güncelleme Tarihi:

Arda Turandan altın gol...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 00:04

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 6. maçında Kazakistan'ı 83. dakikada Arda Turan'ın şık golüyle mağlup etmeyi başardı. Ay yıldızlılar gruptaki 6. maç sonunda puanını 8'e yükseltti.

Haberin Devamı

Stat: Ortalyk
Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Gary Beswick (İngiltere)
Kazakistan: Pokatilov, Gurman (Dk. 78 Tagybergen), Abdulin, Maliy, Logvinenko, Shomko, Konysbayev, Smakov (Dk. 67 Beysebekov), Schmidtgal, Islamkhan (Dk. 85 Kukeyev), Khizhnichenko
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Semih Kaya (Dk. 75 Emre Taşdemir), Hakan Balta, Ozan Tufan (Dk. 65 Umut Bulut), Mehmet Topal (Dk. 46 Volkan Şen), Selçuk İnan, Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz
Gol: Dk. 83 Arda (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 76 Schmidtgal, Dk. 88 Abdulin, Dk. 90 Shomko (Kazakistan)

Arda Turandan altın gol...

SAHAYA MASKOT GİRDİ!
Mücadelenin 88. dakikasında Kazakistan maskotu elinde bayrakla sahaya girdi. Maskot güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

Haberin Devamı

Arda Turandan altın gol...

ARDA TURAN'IN MİLLİ TAKIMDAKİ 14. GOLÜ
A Milli Takım kaptanı Arda Turan, Kazakistan'a attığı golle ay-yıldızlı formayla çıktığı 81. maçta ağları 14. kez havalandırmış oldu. Arda, milli takımdaki son golünü Dünya Kupası 2014 Elemeleri'nde 5 - 0 kazandığımız maçta Andorra'ya karşı atmıştı.

Arda Turandan altın gol...


MİLLİ TAKIMIN 699. GOLÜ
Öte yandan Arda Turan, Kazakistan'a karşı kaydettiği golle A Milli Takım'ın tarihindeki 699. golünü kaydetti.

Arda Turandan altın gol...
ARDA TURAN: TÜRK MİLLİ TAKIMI ONURLU DAVRANMALI

TFF'DEN ÖZEL ORGANİZASYON
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Almatı'daki milli maç için özel bir organizasyon yaptı. Profesyonel liglerde yer alan kulüplerden 190 yönetici, TFF'nin davetlisi olarak karşılaşmayı izledi.

EMRE OKTAY'IN OBJEKTİFİNDEN KAZAKİSTAN-TÜRKİYE MAÇININ EN GÜZEL KARELERİ


DEMİRÖREN'DEN KAZAKİSTAN'A DESTEK
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Başkanvekili Servet Yardımcı, Arif Koşar, Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez karşılaşma öncesi Kazakistan Futbol Federasyonunun verdiği davete katıldı. Kımız ve at etinin de sunulduğu davette iki ülke yeni dönemde futbol ve sportif alanda işbirliği için projeler hazırladıklarını belirttiler.

Arda Turandan altın gol...


Haberin Devamı

VOLKAN ŞEN: TADINI ÇIKARACAĞIZ
Milli oyunculardan Volkan Şen, Kazakistan maçının sezonun son mücadelesi olduğunu vurgulayarak, "Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Takım olarak kazanacağımıza inanıyorduk. Çok zor aldık, gol çok geç geldi. Kazanmak her şeyden çok daha önemli. Artık maçlarımızı tek tek oynayıp kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Liglerin bitmesinin ardından herkesin çok yorgun ve bitkin düştüğünü kaydeden tecrübeli oyuncu, "Kazandık, tadını çıkaracağız. Rakiplerimiz de oynayacak. Sonucunu bekleyeceğiz. Birisi kaybedecek ve birisine bugünden itibaren yakın olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Arda Turandan altın gol...


İZLANDA, ÇEKLERİ DE YENDİ

Haberin Devamı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A, B ve H gruplarında toplam 9 maç oynandı. A Milli Takım'ın grubunda bulunan İzlanda, sahasında Çek Cumhuriyeti'ni 2-1 yenerek, 15 puanla liderliğe yükseldi. Lider olarak İzlanda karşısına çıkan Çek Cumhuriyeti ise 13 puanla 2. sıraya geriledi. İzlanda'nın gollerini 60. dakikada Gunnarsson, 76. dakikada da Sigthorsson atarken, ilk mağlubiyetini alan Çek Cumhuriyeti'nin tek golü 55. dakikada Dockal'dan geldi.

A Grubu'nun diğer mücadelesinde Hollanda, deplasmanda Letonya'yı 67. dakikada Wijnaldum ve 71. dakikada Narsingh'in golleriyle 2-0 yendi. Puanını 10'a çıkaran Hollanda, 3. sıradaki yerini korudu. Diğer gruplarda alınan sonuçlar ise şöyle B Grubu: Galler-Belçika: 1-0, Bosna Hersek-İsrail: 3-1, Andorra-Kıbrıs Rum Kesimi: 1-3, H Grubu: Malta-Bulgaristan: 0-1, Norveç-Azerbaycan: 0-0, Hırvatistan-İtalya: 1-1.

BAKMADAN GEÇME!