Arda Turan çıldırdı ayakkabısını fırlattı

Güncelleme Tarihi:

Arda Turan çıldırdı ayakkabısını fırlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 23:08

Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Turan, Barcelona maçındaki bir pozisyonda çıldırdı. Arda yaşanan pozisyon sonrasında faul çalınmayınca kramponunu çıkartarak yan hakemin olduğu bölgeye doğru fırlattı. Hareketi sonrasında hakemden sarı kart gören Arda büyük bir cezadan ise orta hakemin maç sonu raporundaki ifadeleriyle kurtuldu. Sosyal medyaya Arda capsleri damga vururken İspanyol gazeteleri Arda'nın hareketi için ilginç bir yorumda bulundu: Arda aklını kaybetti...

Haberin Devamı

İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş maçında Barcelona ile karşı karşıya gelen Atletico Madrid'de milli futbolcumuz Arda Turan çok konuşulacak bir harekete imza attı. Oldukça gergin geçen karşılaşmanın 47. dakikasında Arda Turan, rakibi ile girdiği ikili mücadelenin ardından faul beklerken hakemden istediği düdüğü alamadı.

Arda Turan çıldırdı ayakkabısını fırlattı

Arda Turan çıldırdı ayakkabısını fırlattı
OLAYLI MAÇ! 5 GOL, 1 PENALTI, 2 KIRMIZI KART

Bunun üzerine çok sinirlenen Arda Turan, ayağından çıkan kramponunu eline aldı ve yardımcı hakemin olduğu bölüme doğru fırlattı. Krampon, yardımcı hakemin arkasındaki görevliye doğru gelirken, maçın hakemi oyunu durdurdu ve Arda'ya sarı kart gösterdi.

Haberin Devamı

ARDA TURAN ÇILDIRDI, CAPS'LER PATLADI

Arda Turan çıldırdı ayakkabısını fırlattı



HAKEM, RAPORUNDA ARDA'YA SAHİP ÇIKTI
Atletico Madrid ile Barcelona arasındaki karşılaşmayı yöneten orta hakem Jesus Gil Manzano'nun maç sonu raporunda ise Arda'ya sahip çıktığı görüldü.

İspanya La Liga'nın en genç FIFA kokartlı hakemlerinden biri olan Manzano, Arda Turan hakkında hazırladığı raporunda kramponlarını yan hakeme fırlatmadığını savundu. Hakem Gil Manzano hakem komitesine gönderdiği raporda, Arda Turan'ın oyunun tansiyonundan kaynaklanan sinirle ayakkabısını sahanın dışına doğru fırlattığını ve yan hakemi hedef almadığını belirtti.

Orta hakem Jesus Gil Manzano'nun bu raporuyla Arda Turan'ın önemli bir cezadan kurtulduğuna dikkat çekildi. Hakemin Arda'nın kramponlarını saha içinde birine değil de saha dışına fırlatmasını baz aldığına yer veren gazeteler milli futbolcunun ayakkabılarının saha içinde bir bölgeye fırlatması halinde cezanın en az üç aya kadar çıkabileceğine işaret ettiler.

Arda Turan çıldırdı ayakkabısını fırlattı

Haberin Devamı

İSPANYA BASINI: ARDA UCUZ KURTULDU
Arda Turan'ın, Barcelona maçında yan hakeme attığı ayakkabı İspanya'da da en fazla tartışılan konu oldu. İspanyollar halen bu olayın şokunu yaşıyorlar. Milli oyuncumuzun karşılaşmanın 47. dakikasında yaptığı hareket sosyal medyada 'top trend' oldu. Arda'nın bu hareketini onaylamayan binlerce İspanyol, Arda'nın hareketi ile ilgili çeşitli parodiler yayınladı. Ülke televizyonları ise bu görüntüyü defalarca yayınlayarak Arda Turan'ın sarı kart alarak hafif bir ceza ile kurtulduğuna yer verdiler. Televizyonlarda yayınlanan spor programlarında bu hareket en fazla tartışılan konuların başında geldi.

'ARDA AKLINI KAYBETTİ'

Haberin Devamı

Gazetelerde yapılan yorumlarda ise ayakkabı fırlatmanın bazı bölgelerde normal olduğu hatırlatarak Arda'nın bu hareket ile modaya uyduğu belirtildi. Marca gazetesi pozisyonla ilgili, "Arda'nın maç sırasında bize hediye ettiği iki teknik güzel hareket, üzücü bir şekilde maçın yan hakemine karşı attığı ayakkabının gölgesinde kaldı. Aklını kaybetti ve cezası kırmızı kart olmalıydı" ifadelerine yer verdi.

El Mundo Deportivo da "Herkes onun ayakkabılarından çok şey bekliyor ama dünkü hareketi kimse beklemiyordu. Simeone, sadece Kral Kupası'nı değil, La Liga'yı da mahvedeceğini anlayınca Arda'yı oyundan aldı" diye yazdı.

'IRAKLI MÜSLÜMANLAR GİBİ...'

Haberin Devamı

Milli futbolcunun gol attıktan sonra Müslüman olmasından dolayı secdeye vararak golünü kutladığı hatırlatılarak, "Arda, öfkelendiği zaman da Iraklı Müslüman gibi ayakkabısını fırlatıyor" ifadesi kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!