Arda: Fener maçları stres değil

Güncelleme Tarihi:

Arda: Fener maçları stres değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 14:03

Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan, F.Bahçe maçlarına her zaman hazır olduğunu belirterek, "Benim için hiç problem değil. 'Aman Fener maçı ne olacak' diye strese girecek halim yok” dedi.

Arda, aylık spor dergisi FourFourTwo'nun eylül sayısında yer alan röportajında, ilginç açıklamalarda bulundu.
Arda,  "12 yaşında Florya'ya geldim. Başta Ali Yavaş olmak üzere tüm altyapı antrenörlerine minnettarım. Bana öğrettikleri Galatasaray terbiyesiyle bugünlere kadar geldim. Daha yolun başındayım. Ayrıca, Hakan Şükür ve Orhan Ak gibi ağabeylerimin sayesinde de karakterimi geliştiriyorum. Onların yaşam biçimini örnek alıyorum” dedi.

“DAHA ÇOK KOŞMAM GEREK”

Maçlarda daha çok koşması gerektiğine inandığını anlatan Arda, “Ayrıca kanatlardan yaptığım ortalarda da isabet oranımı artırmak zorundayım, ancak rakiple birebir kaldığım pozisyonlarda yaptıklarım konusunda mütevazı davranamayacağım. Belki de beni Arda yapan en önemli özelliğim. Herkes benim için 'iyi' diyor, ama yüzde 60'larda geziniyorum. Tavan yaptığım zaman herkese en iyisini göstereceğim” dedi.

Arda, Fenerbahçe ile oynanacak maçlarla ilgili bir soruya ise “Fener maçlarına her zaman hazırım. Hiç problem değil benim için. 'Aman Fener maçı ne olacak' diye strese girecek halim yok” diye yanıt verdi.

“KÖTÜ GÜNLERİM DE OLACAK”

Gol atamadığı, asist yapamadığı dönemlerin de olacağına dikkat çeken genç yetenek, şöyle devam etti: “Kimse benden tüm sezon aynı performansı beklememeli. Ben de inişli çıkışlı zamanlarla tanışacağım. O haftalar geldiğinde 'Gördünüz mü Arda şımardı” yorumları yapılmasın. Beni en çok bu yıpratır. Sakın tribündekiler başka gözle bakmasınlar. Tabii ki, o günlerde de tekmeye kafa sokmaya devam edeceğim. İşte o zaman bana sahip çıkılmasını istiyorum. Bu baskıyı hissettirmezlerse daha rahat performans sergilerim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!