Arat: Kartal'a sahip çıkın

Güncelleme Tarihi:

Arat: Kartala sahip çıkın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Halka arz olayına karşı olmadıklarını ancak yönetimin telaş içinde bunu aceleye getirmesini anlayamadığını söyleyen muhalefet lideri Hasan Arat, kongre öncesinde endişelerini dile getirdi.

DANIŞMA KURULUNA YETKİ

Arat, ‘‘Beşiktaş'ın tek kurşunu var bu kurşun doğru kullanılmalı. Danışma kuruluna yetki verilmeli’’ dedi. Arat, arkadaşımız Esat Yılmaer’e açık oylamanın Beşiktaş'ı böleceğini de söyledi.

Beşiktaş Muhalefet lideri Hasan Arat, siyah beyazlı kulübün halka arz kongresi öncesinde görüşlerini dile getirdi ve camiayı uyardı ‘‘Beşiktaşa sahip çıkın ve kongreye mutlaka giderek vicdanınıza göre oyunuzu verin’’ dedi.

Yönetimin halka arz olayını büyük bir telaş içinde aceleye getirmek istediğini söyleyen Arat, ‘‘Yönetim bu projenin benim projem olduğunu da söyledi. Bu kendi projelerinin yolunda gitmediğinin göstergesi. Seçime girerken, vaad ettikleri projeleri yapamadılar. Son çare olarak benim projeme sarıldılar. Neden verdikleri sözün arkasında durmadılar’’ dedi.

Bu proje gündeme geldiğinde yönetimin destek için kendisini aradığını ve 30 kişilik bir grubun gelerek brifing verdiğini ifade eden Arat, ‘‘Ben o brifing sırasında mutlaka bir Komisyon kurulmasını ve bu komisyonun meseleyi enine boyuna incelemesi gerektiğini söyledim. Bu önerimi daha sonra dikkate aldılar. Ayrıca kongre tarihinin, tatil günü olan 24 Aralık'a alınarak kendi yandaşlarıyla bu kararı aceleyle geçirme düşüncelerinin yanlış olduğunu ifade ettim. 3 kişi ile bu işin altından kalkamayacaklarını söyledim. Madem her yaptıkları doğruydu, madem bu proje dört dörtlüktü neden bu dediklerimi dikkate aldılar ve geri adım attılar’’ diye konuştu.

Beşiktaş'ın kötü yönetildiğini ve borcun 28.5 milyon dolara ulaştığını ifade eden Arat, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Şu anda kulübün borç limitleri doldu. Şimdi şirketi borçlandıracaklar. Bu iş aceleye gelmemeli. Yönetim 28.5 milyon dolar borç yapmıştır ve mali açıdan aklanmamıştır. Bu iş mali açıdan aklandıktan sonra sağlıklı bir şekilde yapılmalıdır. Bu uyarıları yapanları ihanet, cahillik ve cinayet gibi sözlerle suçlayan yönetimin yaptığı doğru değildir. Türkiye'de meselelerin tartışılmadığı, çok seslilik olmadığı için bir rant ekonomisinin ortaya çıkardığı sanal tablo bugün çökmüştür. Böyle bir ortamda yapılan ön anlaşmayı yüzde yüz garanti olarak kammuoyuna anlatmak büyük tezattır. Bu anlaşmanın hiçbir müeyyidesi yoktur. Müeyyidesi olmayan anlaşma da tartışmaya açıktır.’’

Yönetimin tüzüğe aykırı olarak açık oylama istediğini, bunun da camiayı böleceğini söyleyen Arat ‘‘Biz karşı olmadığımız bu projede seçilen danışma kurulu'na yetki verilmesini ve bu

kurulun raporuna göre uygulama yapılmasını doğru buluyoruz Ayrıca logo' devrini de 30 yıllığa yapılması da yanlış. Bizce bu 10'ar yıllık periyotlar

halinde olmalı. Bu kongre çok önemli. Beşiktaş'ın elinde tek kurşunu var. Onu da aceleye getirmeden iyi kullanmalı.’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!