Arap Emirlikleri İsrailli oyuncuya vize vermedi

Güncelleme Tarihi:

Arap Emirlikleri İsrailli oyuncuya vize vermedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2014 14:48

Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivise) takımlarından Vitesse, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İsrail asıllı futbolcusu Dan Mori'ye vize vermemesini FIFA'ya götürecek.

Haberin Devamı

Vitesse sözcüsü Ester Bal, yaptığı açıklamada, devre arası kamptan sonra yaşanan vize olayıyla ilgili İsrail ve BAE'nin de üyesi olduğu FIFA'ya başvuruda bulunacaklarını bildirdi. Mori'nin başından beri takımla birlikte kampa katılmasının planlandığını, vize konusundaki sorunun son anda ortaya çıktığını kaydeden Bal, siyasi çevrelerden gelen "kamp iptal edilmeliydi" yönündeki eleştirilere, "Biz bir futbol kulübüyüz, politik bir parti değiliz" cevabını verdi. Ester Bal ayrıca, hazırlık maçları için söz verdikleri takımlara karşı sorumlulukları olduğunu da hatırlattı.


Tepkiler sürüyor
Bu arada Dan Mori'nin BAE'ye girişine izin verilmemesi Hollanda gündeminde tartışılmaya devam ediyor. Farklı partilere mensup milletvekillerinden sonra Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem da kampın iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB) ve Vitesse'nin tepkilerini zayıf bulan Dijsselbloem, "Vitesse, 'takımımızın hepsinin girişine izin verilmeli, yoksa gitmiyoruz' demeliydi" değerlendirmesinde bulundu. Eredivisie'de ikinci sırada bulunan Arnhem kenti takımı Vitesse, İsrail'i tanımadığı için bu ülke vatandaşı olan Mori'ye vize vermeyen BAE'deki kampa bu futbolcusundan yoksun gitmişti. Ligde şampiyonluk hesapları yapan Vitesse, BAE'de bugün Wolfsburg, 10 Ocak'ta ise Hamburg ile hazırlık maçı yapacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!