Aramızda vizyon farkı var

Güncelleme Tarihi:

Aramızda vizyon farkı var
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2010 00:00

Adnan Polat yönetiminin, G.Saray’ı 2 yılda 135 milyon dolar zarar ettirdiğini söyleyen başkan adayı Adnan Öztürk, “Zarar borçtan önemlidir... Futbol artık bir ekonomi dalı, bir iş. Bunun için de dünya standartlarında yönetilmesi gerekir” dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY Kulübü başkan adayı Adnan Öztürk, ekibinde yer alan Hayrettin Kozak, Reşit Sinanlı ve Emre Alkin’le birlikte dün Hürriyet’i ziyaret ederek, aday olma gerekçelerini ve projelerini anlattı. Kongredeki rakibi Adnan Polat’ın gerek maddi gerekse sportif başarı anlamında başarısız olduğunu savunan Öztürk, “Futbol şu anda dünyanın evrensel dili durumuna geldi. Bir ekonomi dalı oldu. Bu dal iş olduğu için bunun dünya standartlarında yönetilmesi gerekir” dedi. Adnan Öztürk’ün mesajları şöyle:
Transfer en kolayı
* Herkes “Futbolcu getireceğim, teknik direktör getireceğim” derken ben yönetici getirdim. Hani sorarlar ya; “Balık mı istersin olta mı?” diye, ben olta yapmayı öğrenmek istiyorum. Bunun için dünya standardında üç tecrübeli yönetici (Peter Kenyon, Thomas Kurth, Esteve Calzada) ile anlaştım. Yanlarına bu konuda yetenekli iki Türk gencini koyup, onları yetiştireceğiz. Transfer işi futbolun en kolay işidir. Bana önceden derlerdi; “Ribery’yi transfer ettiniz. Sizi oradan tanıyoruz” diye... Ben de “O benim yaptığım en kolay işti” dedim. Çünkü 1.5-2 saatimi aldı. Uluslararası boyuta çıktığınız zaman oyuncu transferi sadece küçük bir detay olarak kalıyor.
Manchester United formülü
* Süper Lig’de 17 rakibimiz var. Ben bu rakiplerin 17’si için de tek kelime sarf etmem. Ama bence Galatasaray’ı Türkiye’de karşılaştırabilecek bir kulüp yok. Bizim amacımız Manchester United formülünü uygulamaktır. Chelsea modelini de, Barcelona modelini de iyi incelemek lazım ki başarılı olabilelim. Bir Galatasaray modeli yaratmamız gerekli. Bizim potasiyelimizin Avrupa’nın en iyi 10 kulübü içerisinde olması lazım. Hesap kitap işlerini düzgün yaparsak ve futbolu bir iş olarak görürsek başarıya ulaşırız.
135 milyon dolar borç yaptı
* Zarar borçtan önemlidir... Galatasaray’a bakın, Adnan Polat yönetimi iki senede 135 milyon dolar borç yapmıştır. Sevgili Adnan Polat kendi kendine sorsun; onun yanında çalışan müdürlerden biri bu kadar zarar ettirseydi, iki sene boyunca yanında tutar mıydı? Tutacaksa adaylığına devam etsin. Aramızda vizyon farkı var.
* Ortada 135 milyon dolar borç var. Bari onun yanında benim önüme bir şey koy ki, ‘başarılısın’ diyebileyim. Tesisleşme desen yok. Son iki senede tesisleşme adına yapılan iş; Kalamış’a kaya döküp kaldırım taşı döşemek, bir de binicilik şubesine 70 at için ahır yapmak. Galatasaray Kulübü’nün 70 tane lisanslı binicisi yok, 70 tane atı da yok! Sportif başarımız deseniz, geçen sene futbol takımımız beşinci oldu. Basketbolda, voleybolda kaçıncı olduk! Bu sezona bakıyoruz; bir tek Süper Lig’e kaldık.
* Sayın Adnan Polat “Projelerim var” diyor. Seyrantepe, rahmetli Özhan Canaydın’ın projesiydi, ben o ekiple bizzat çalıştım. Riva zaten proje değil ruhsat alma işidir. Aslında iki tane projesi var; bir GSMobile, diğeri de Bonus kartıdır.

Haberin Devamı

Sihirbaz marifeti değil illüzyon

Haberin Devamı

SAYIN Hayrettin Kozak divan kurulu toplantısında, Futbol A.Ş’nin zararının 403 milyon TL olduğunu söyledi, kıyamet koptu. Halbuki rakamlar ortada. Gazetenin birinde resmi ilan çıktı; 403 değil 393 milyon TL imiş. Ama o ilana bu yılı da katarsanız, olur size 450 milyon TL... Sürekli zarar eden bir kulüp ayakta kalabilir mi, hayır. Galatasay’da ne kadar sihirbaz olduğunu bilmiyorum da Galatasaray’da çok ciddi bir illüzyon olduğunu biliyorum. Size çok net rakamlar vereyim... 2006-2007 sezonunda 157.7 milyon TL, 2007-2008’de 174 milyon TL harcanmış. Başkanın son döneminde ise, 2008-2009 sezonunda 207 milyon TL, 2009-2010 sezonu için ise 363 milyon TL. Toplam 569 milyon TL’yi bulan bu rakam 406 milyon dolara tekabül ediyor. 569’un 512’si sadece futbola ayrılmış. Peki nerede sportif başarı?

Haberin Devamı

Mutfağı da bilirim çatıyı da

BENİM için “Galatasaray’ı tanımıyor, gelsin mutfağında çalışsın” diyenlere mesajım var; Galatasaray da yaptığım işleri bir kağıda yazsam, alt alt alta sıralarsam onların yaptıkları işler, benim yaptığım işlerin yanında sticker bile olmaz. Biz G.Saray’ın mutfağını da biliriz, çatısını da biliriz, her tarafını da biliriz. Ben başkan adayı olayım diye bu yola çıkmadım. Arkadaşlarımızla ağabeylerimizle görüştük, misyon bana imiş. Bu gidişata bir dur demek için başkan adaylığımı açıkladım.

G.Saray’dan onur madalyam var

Benim Galatasaray’dan onur madalyam var. Sadece 20 kişide bulunan Altın Onur Madalyası sahibiyim. Fransa eski başbakanının var, Candan Erçetin’in var, rahmetli Özhan Canaydın’ın var, ki benden sonra almıştır. Senede bir gün takarız Eğitim Vakfı’nın balosunda. Şov olmasın diye cebimde taşırım.

Haberin Devamı

Gökşen ve Hattat Öztürk’ün listesinde

GALATASARAY Başkan adayı Adnan Öztürk’ün yönetim kurulu aday listesi dün kesinleşti. Listede şu isimler yer alıyor: Hayrettin Kozak, Prof. Dr. Hamdi Yasaman, Murat Ece, Ömer Kayalıoğlu, Osman Hattat, Abdürrahim Albayrak, Can Topsakal, Mehmet Cibara, Reşit Sinanlı, Prof. Dr. Emre Alkin, Fatih Gökşen, Emre Erdoğan, Cem Ersan, Necati Demirkol, Kaan Boyner.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!