Arakan'da Şanlıurfa Mahallesi kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Arakanda Şanlıurfa Mahallesi kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 17:45

Arakan'da Şanlıurfa Mahallesi kurulacak

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da Arakanlı mülteciler için düzenlenen programda konuşan AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar, Budistler tarafından katliama uğrayan Arakanlı Müslümanlar için 500 bambu ev, 2 mescit, 1 okul, 2 içme suyu kuyusundan oluşan bir 'Şanlıurfa Mahallesi' için bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.
Cumhuriyet Tesislerinde düzenlenen 'Şanlıurfa Mahallesi Projesi' tanıtım programına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, insani yardım kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Projeye öncülük eden Milletvekili Kaçar, tüm Şanlıurfalılara teşekkür ederek "Bir ay önce Arakanlı Müslümanlara yaptığım ziyarette gördüğüm tablo karşısında mutlaka bir şeylerin yapılması gerektiğini düşündüm. Bu kapsamda mazlumlara sürekli kucak açan, Medine ile kardeş, ensar şehri ve İbrahim’i bir kent olan Şanlıurfa adına 500 bambu ev, 2 adet mescit, bir okul, 2 adet içme suyu kuyusundan oluşan bir 'Şanlıurfa Mahallesi' yapmak için bir proje hazırladık. Bu toplantıya başta İl valimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız, tüm İlçe Belediye Başkanları, Meslek oda ve STK temsilcilerimizin katılması ilimizin mazlum coğrafyaya olan duyarlılığını göstermesi açısından son derece anlamlı ve önemlidir. Böyle bir şehrin vekili olmaktan, Şanlıurfalı olmaktan bir kez daha onur duydum" dedi.
Toplantıda söz alan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise, yeryüzünde nerede bir zulüm yaşanıyorsa orada olacaklarının altını çizerek, "Aile olarak Arakan'da 50 bin TL yardım kararı almıştık. Ben İHH'yı arayıp yardımda bulunacaktım ama bu gece tesadüf oldu. Burada okudum, duydum orada bir su kuyusu açmanın maliyeti 65 bin TL imiş. Arakan'da bir su kuyusunu Atilla ailesi olarak yapacağım ve o kardeşlerimizin hizmetine sunacağım. Bu bizim görevimizdir. Eğer yeryüzünde nerede bir zulüm yaşanıyorsa  biz orada olmazsak inanın yarın mahşer gününde Hz.Muhammed'e karşı boynumuz bükük kalır. Onun için bu bizim vazifemizdir. Herkes gücü kadar, gücü neye yetiyorsa onu yapmalı diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!