AOSB Karikatür Yarışmasının kazananları ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

AOSB Karikatür Yarışmasının kazananları ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2018 12:09

AOSB Karikatür Yarışmasının kazananları ödüllerini aldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - 'SANAYİDE teknolojik dönüşüm' temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarışması'nda dereceye giren çizerlere ödülleri törenle verildi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından 'sanayide teknolojik dönüşüm' temasıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarışması'nın ödül töreni, Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleşti. AGT Ağaç Sanayi, Ekici Peynir, Adalya Mermer, PSL Elektronik Fiberli, Esli Endüstriyel, Antalya Organize Sanayici İş İnsanları Derneği ve Genç Organize Sanayi Derneği sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın ödül törenine Antalya OSB yönetim kurulu üyeleri Fatih İncir, Yiğit Budak, Müteşebbis Heyet Üyeleri Abdullah Erdal Konya, Fatin Tapcı, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Organize Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Ahmet Kasapoğlu, Bölge Müdürü İlhan Metin ve Bölge sanayicileri katıldı.

SERGİ YIL BOYU AÇIK KALACAK

Türkiye'nin çeşitli illerinden yoğun katılımın yaşandığı yarışmaya 200'den fazla eser gönderildi. Karikatür sanatçıları Ahmet Aykanat, Kürşat Zaman, Engin Selçuk, Eray Özbek, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasanali Gönen ve Bölge Müdürü İlhan Metin'den oluşan yarışma jürisi tarafından titiz bir çalışma sonucunda ödül almaya hak kazanan eserler ve sergilenmeye değer görülen karikatürler belirlenerek özel bir sergi oluşturuldu. Söz konusu sergi ödül töreni öncesi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

SANAYİDE TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Antalya OSB yönetim kurulu üyesi Fatih İncir, yarışmaya katılan tüm sanatçılara teşekkür etti. Sanayide teknolojik dönüşüm konusunu seçmelerinin nedenlerini anlatan İncir, şunları kaydetti:

"Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. İşte bu nedenle bu yılki yarışmamızın konusunu 'sanayide teknolojik dönüşüm' olarak belirledik. Yani çizerlerimize, geleceğin fabrikalarının nasıl olacağını, üretim hatlarının teknolojik gelişimlere bağlı olarak nasıl değişeceğini sorduk. Kısacası onlardan hayal kurmalarını istedik. Endüstri 4.0'ın tam anlamıyla uygulamaya geçmesiyle, bugüne kadar sanayide üretim süreçlerinde önemli bir role sahip olan insan faktörünün yerini, büyük ölçüde akıllı makinelere bırakacağı bir gerçek. Üretim süreçlerinde akıllı makinelerin kullanılması, önemli bir istihdam kaybına yol açsa da Endüstri 4.0 ile daha nitelikli insan gücü ihtiyacının artacağı da düşünülüyor. Burada bir dönüşümden bahsediyoruz, bu dönüşüm ile ilgili farkındalığın güçlenmesi gerektiğinden bahsediyoruz. İşte bu noktada yarışmamızın ve çizilen karikatürlerin bu farkındalığın artmasında çok önemli bir kaynak olduğunu düşünüyoruz."

ÖDÜL TÖRENİ

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Mansiyon ödülüne layık görülen Hakan Sümer, Sait Munzur ve Fethi Gürcan Mermertaş'a ödüllerini OSİAD Başkanı Ahmet Kasapoğlu, Genç Organize Derneği Genel Sekreteri Elçin Ekici Öztürk, ESLİ Endüstriyel Başkanı Aytekin Poçins, PSL Elektronik yönetim kurulu üyesi Erdal Kılıç, Bölge Müdürü İlhan Metin ve Kürşat Zaman verdi. Yarışmanın üçüncüsü Murat Sarı'ya ödülünü Adalya Mermer Fabrika Müdürü Ulaş Turan ve Antalya OSB Denetim Kurulu üyesi Fatin Tapçı, ikinci olan Aytur Şahinbay'a Ekici Peynir Satış Direktörü Burçin Ekici verdi. Yarışmanın birincisi Hilal Özcan ise ödülünü AGT Ağaç Sanayi Marka ve Pazarlama Müdürü Özge Sipahioğlu ve Antalya OSB yönetim kurulu üyesi Fatih İncir'den aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!