ANTDOB'tan muhteşem açılış

Güncelleme Tarihi:

ANTDOBtan muhteşem açılış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 15:15

ANTDOB'tan muhteşem açılış

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), yeni sanat sezonunu düzenlediği 'Gala Gecesi' ile açtı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki 'Gala Gecesi' iki bölümden oluştu. ANTDOB bale sanatçıları 'Kurban', 'Otello', 'Uyuyan Güzel', 'Barocco' ve 'Danzon' adlı bale eserlerinden kısa bölümler sahnelendi. İzleyenleri büyüleyen, kostümleriyle de göz kamaştıran eserlerde dansçılar Esra Taner, Tolga Burçak, Özde Eren, Yağızhan Danış, Sinem Ertan, Öykü Ertürk, Elif Burçe Çaltekin, Başak Özbek, Derya Akyurt, Bader Çakan, Burak Burçak, Aykut Levent Özer, Ali Basmacı, Umut Çaltekin, Mert Söylemez, Volkan Sayıner, Laroslava Volkova, Evren İskender, Seda Manaz, Selin Berkmen, Sevgim Aksoy, Burak Özbek, Özde Eren görev aldı.

Gala gecesinin ikinci bölümünde ise opera sanatçıları Nurdan Küçükekmek, Medine Tuganova, Şafak Güç, Koray Damcıoğlu, Sevinç Bilgin, Engin Suna, Sema Çavuşoğlu Suna, Aslı Ayan, Göksay Yaran, Serhat Konukman solist olarak sahneye çıktı. Konser bölümünde, dünyaca ünlü besteciler Delibes, Rossini, Puccini, Leoncavalo, Wozart, Gounod, Verdi, Gounod'un eserlerinden bazı parçalar seslendirildi. Neşeli, keyifli, renkli bir akşam yaşayan Antalyalılar, opera, bale ve orkestra sanatçılarını ayakta alkışladı. 'Gala Gecesi', yarın akşam da tekrarlanacak.

ANTDOB'un ekim ayı programı da belli oldu. İlk gösterim 20 Ekim Perşembe saat 20.00'da 'Carmen' adlı opera eseriyle gerçekleşecek. 25 Ekim Salı 'Üç Renk' adlı bale eseri izlenecek. Eser, 29 Ekim Cumartesi gündüz (15.00) de izlenecek. Ekim ayı içinde ayrıca 'Opera Okulda' adlı eğitim etkinlikleri de yapılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!