Antalya'ya potada da güneş açacak!

Güncelleme Tarihi:

Antalyaya potada da güneş açacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 13:04

Kırmızı beyazlılar futboldan sonra basketbolda da büyük bir atılım içine girdi. TBL2’de mücadele eden ve hafta sonunda Çankırı Belediyesi ile çeyrek final mücadelesi verecek olan Antalyaspor Basketbol Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güray Kanan, Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Başkan Ali Şafak Öztürk önderliğinde oluşturdukları proje ile Antalyaspor basketbolda da gözünü Süper Lig ve Avrupa Kupalarına dikti. Teknik heyetlerini ise efsane koç Aydın Örs, Doğan Hakyemez ve Alaeddin Yakan’dan oluşturan Antalyaspor Yönetim Kurulu Başkanı Güray Kanan, Antalya şehrinin turizm potansiyeline basketboldaki başarıları ile güç katmak istediklerini söyledi.

GÜÇLÜ KADROYLA YOLA ÇIKTIK
Güray Kanan, “ Bu tam 4 senelik uzun bir proje. Ve başkanımız Ali Şafak Öztürk ile beraber, onun önderliğinde güçlü bir teknik kadro ile yola çıktık. Aydın Örs, Doğan Hakyemez, Alaeddin Yakan ile birlikte hedefimiz bir üst lige çıkmak ve oradan da önümüzdeki yıl Süper Lige yükselmek olacak. Bunun için Antalyaspor olarak bütünleşmiş durumdayız. Antalya halkının da bizimle beraber bütünleştiğini düşünüyoruz.Antalyaspor’u, Avrupa Kupalarında temsil etmeyi hedefliyoruz. Antalya, turizmin başkenti. Bu anlamda Antalyaspor’un şehre, turizme çok büyük yararı olabileceğine inanıyoruz. İnşallah futbol takımı için de bunu planlıyor yönetim kurulumuz. Antalyaspor’u hem futbol, hem de basketbolda Avrupa Kupalarına taşımak en büyük hedefimiz. Antalya’nın turizm şehri olarak ön plana çıkmasında bunun da çok yararı olacağını düşünüyoruz" dedi.
Alt yapıya da büyük önem verdiklerini kaydeden Kanan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

HEDEFİMİZ BÜYÜK
"Burada çok yetenekli ve potansiyeli olan gençler var. Onlara da hedef olacak bir takım oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımız var. En kısa zamanda Antalyaspor Basketbol Takımını, birkaç sene içinde Süper Lig’de izleyeceğimizi düşünüyoruz. Bütün proje ve oluşumlarımız bunun üzerine yoğunlaşmış vaziyette. Umarım, Antalyaspor Basketbol Takımı olarak Türkiye Süper Ligine de güzel bir renk katacağımızı düşünüyorum. İnşallah iyi olacak Antalyaspor’un, Antalya’nın en büyük markası olduğunu düşünüyorum. Bundan önce birkaç kere Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediye, Süper Ligde oynadı. Ama Antalyaspor’un bir gençlik kulübü olduğunu düşünüyoruz. Bütün Antalyalıların takımı. Buradaki basketbolseverler zaten takımlarına sahip çıkıyor. TBL2’de oynamamıza rağmen maçlarımıza 3 bine yakın seyirci geliyor. Giderek ilginin daha da çok artacağına inanıyoruz. Antalya halkı da aslında basketbolu çok seviyor. 3 bin kişilik taraftar dahi TBL 2 için çok büyük bir potansiyel. Bu hafta eleme usülü bir çeyrek final oynayacağız Çankırı Belediyesi ile. Daha sonra 6’lı finallere kalıyoruz. Bu finallerde Antalya halkının salonu dolduracağına inanıyoruz.    Bu projede Antalyaspor AŞ futbolla çok yoğun bir mesai harcadığı için şehrin önde gelen işadamları ile birlikte Basketbol Yönetim kurulu organize edildi. İşadamları aynı zamanda bu projeyi geliştirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Herkes basketbolun daha iyi olması ve Antalya’da önemli bir katkı yapmayı amaçlıyor. Bu ligde bütçemiz yeterli düzeyde. Önümüzdeki yıl üst lige çıktığımız takdirde Süper Lige yükselmek adına bütçe adına da elimizden ne geliyorsa yapacağız."   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!