Antalya'ya 1000 takım gelecek

Güncelleme Tarihi:

Antalyaya 1000 takım gelecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2008 11:19

Ekonomik kriz ve Fortis Türkiye Kupası nedeniyle Antalya'ya kamp için gelecek futbol takımı sayısının önceki sezona göre az olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, futbol takımlarının kamp yapmak için tercih ettikleri Antalya, bu yıl spor turizminde ekonomik kriz, Fortis Türkiye Kupası'nın devre arasında yapılacak olması ve otellerin kış fiyatlarını artırmasından dolayı daha az sayıda futbol takımını ağırlayacak. Geçen kamp döneminde 1300 takımı misafir eden Antalya'ya bu devre arasında 1000 civarında takım kamp için gelecek. Kampa gelecek takımlar arasında Bayern Leverkusen, Werder Bremen, Rubin Kazan, Metalist, Köln, Karsruhe, Spartak Moskova, Rapid Wien, Feyenord'un yanı sıra Japonya, Çin, Güney Kore, Kenya ve Brezilya'dan gelecek takımlar da bulunacak.

Yurt içinde lige verilen aranın az olması nedeniyle, Fenerbahçe ve Beşiktaş Antalya'da kampa gelmezken, Galatasaray, Trabzonspor ve bazı Turkcell Süper Lig takımları kısa da olsa Antalya'da kampa girecek.

FUTBOL TURNUVALARI YAPILACAK

Antalya'da kamp yapacak takımlar arasında Antalya Cup, Radyosport Cup ve İddaa Cup'lar düzenlenecek. Saadettin Saran tarafından Antalya'da devre arasında düzenlenen Efes Cup yerine Saran'ın sahibi olduğu Radyosport adına futbol turnuvası gerçekleştirilecek. Radyosport Cup'a bir çok ünlü yerli ve yabancı takımın katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Her yıl Antalya'da kamp yapan Türk takımları arasında düzenlenen İddaa Cup'lar bu yılda sürecek. Ancak bu yıl sadece Türk takımları İddaa Cup'ta yer almayacak. İddaa Cup'larda yabancı takımlara da yer verilecek.

Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu yaptığı açıklamada, geçen sezon yapamadıkları Antalya Cup'ı bu kez düzenleyeceklerini bildirdi.

Antalya'da kamp yapacak Bayern Leverkusen, Werder Bremen, Rubin Kazan, Metalist, Köln, Karsruhe, Spartak Moskova, Rapid Wien, Feyenord gibi takımların yanı sıra Turkcell Süper lig takımları ile görüşmelerin sürdüğüne işaret eden Akıncıoğlu, bir kaç gün içinde turnuvalara katılacak takımların belirleneceğini söyledi.

Akıncıoğlu, “Bu sezon iki Antalya Cup düzenleyeceğiz. Antalya Cup'ın maçları Antalya Atatürk Stadyumu ile Mardan spor tesislerinde 12 - 18 Ocak tarihleri arasında yapılacak” dedi.

WOW OTELLERİ SPOR KOORDİNATÖRÜ

WOW Otelleri Spor Koordinatörü Süreyya Ertuğrul, ekonomik kriz başta olmak üzere Fortis Türkiye Kupası ile otellerin kış fiyatlarının yüksekliği nedeniyle Antalya'ya gelecek futbol takımları sayısında azalma olacağına işaret etti.

Haberin Devamı

Son yıllarda spor turizminin merkezi haline gelen Antalya'ya, son iki dönemdir Fortis Türkiye Kupası'nın devre arasında düzenlenmesi nedeniyle kupada oynayan takımların Antalya'ya gelemediğine işaret eden Ertuğrul, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekonomik kriz ile Fortis Türkiye Kupası'nın devre arasında olması ve otellerin fiyat artırması futbol turizmine adeta darbe vurdu. Aynı zamanda Lig B'lerin kısa oluşu da bu takımların gelişini zorlaştırdı. En çok Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu etkilendi. Bu ülkelerde lig tarihleri değişti. Sponsorların desteği azaldı. Yılda üç kez kampa giren bu takımlar artık bir veya iki kere kampa girecek. Bütün bunlara rağmen Antalya'ya devre arasında, başta Almanya olmak üzere, Avusturya, Belçika, Hollanda, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Özbekistan, Japonya, Çin, Güney Kore, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ile Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden de takımlar kamp için gelecek.”

“YENİ TAKIMLARI GETİRMEKTE ZORLANIYORUZ”

Antalya'ya çok sayıda yerli ve yabancı futbol takımını kamp için getiren SB Sport Organizasyon Genel Müdürü Sancar Biçikçi de devre arasının kısa oluşu, Avrupa, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki ekonomik sorunun futbol turizmini etkilediğini vurguladı. Biçikçi, “Bu nedenle bu ülkelerdeki bir çok futbol takımı ya Antalya'ya gelemeyecek ya da kısa süreli gelecek. Özbek ve Kazak liglerinin Nisan ayından Mart ayına çekilmesi de Mart ayında gelecek takım sayısını etkileyecek. Hem kriz var hem de otel fiyatları yükseliyor. Anlaşılır bir durum değil” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!