Antalyaspor Süper Lig'de

Güncelleme Tarihi:

Antalyaspor Süper Ligde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 00:04

PTT 1. Lig Play-off finalinde Samsunspor ile normal süre ve uzatmalarda 2-2 berabere kalan Antalyaspor penaltı atışları sonunda 6-3 kazanarak Kayseri ve Osmanlı'dan sonra Süper Lig'e yükselen 3. ekip oldu.

Haberin Devamı

Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Halis Özkahya, Mehmet Cem Satman, Kemal Yılmaz
Samsunspor: Soner Şahin, Murat Akyüz, Ayhan Tuna Üzümcü, Sezer Özmen, Ahmet Burak Solakel, Musa Aydın (Dk. 60 Recep Niyaz), Hasan Kılıç (Dk. 109 Zafer Özden), Taha Yalçıner, Mustafa Sevgi (Dk. 52 Eren Tozlu), Mbilla, Ofoedu
Antalyaspor: Fornezzi, Ömer Kandemir, Osman Çelik, Can Arat, Sakıb Aytaç, Emrah Başsan, Lokman Gör, Sezer Badur, Erman Kılıç (Dk. 105 Adem Alkaşi), Gökhan Karadeniz (Dk. 63 Oğuz Mataracı), Diarra (Dk. 115 Ahmet Aras)
Goller: Dk. 29 Diarra, Dk. 101 Oğuz Mataracı (Antalyaspor), Dk. 72 ve 107 Mbilla (Samsunspor)
Kırmızı kartlar: Dk. 78 Sezer Badur (Antalyaspor), Dk. 90 Taha Yalçıner, Dk. 120 Mbilla (Samsunspor)
Sarı kartlar: Dk. 18 Ömer Kandemir, Dk. 24 Gökhan Karadeniz, Dk. 90+1 Oğuz Mataracı, Dk. 104 Osman Çelik, Dk. 118 Can Arat (Antalyaspor), Dk. 64 Murat Akyüz, Dk. 104 Recep Niyaz, Dk. 115 Zafer Özden (Samsunspor)

Haberin Devamı

PTT 1. Lig Play-Off finalinde Samsunspor'u normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 berabere biten karşılaşma sonunda yapılan penaltı atışlarında 6-3 mağlup eden Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada Antalyaspor'un gollerini 29. dakikada Diarra ve 101. dakikada Oğuz Mataracı atarken, Samsunspor'un golleri 72 ve 107. dakikalarda Mbilla'dan geldi. Antalyaspor'dan Sezer Badur 76. dakikada, Samsunspor'dan ise Taha Yalçıner 89. dakikada ve Mbilla da 120. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldılar.

Antalyaspor Süper Ligde

Antalyaspor adına Lokman Gör, Adem Alkaşi, Emrah Başsan ve Ömer Kandemir penatlı atışlarını gole çevirirken, Samsunspor adına sadece Murat Akyüz penaltı atışında topu filelerle buluşturdu. Samsunspor'da Recep Niyaz ve Sezer Özmen ise penaltı atışını kaçırdı.

PTT 1. Lig'de normal sezonu ilk iki sırada tamamlayan Kayserispor ve Osmanlıspor, doğrudan Süper Lig'e çıkma başarısı göstermişti.

Haberin Devamı

Antalyaspor Süper Ligde


MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ

Karşılaşmada Ömer Kandemir'in penaltı golünden sonra Antalyaspor futbolcuları ve teknik heyetinde büyük sevinç yaşandı.

Futbolcular ve teknik heyet sahada birbirlerine sarılarak, Süper Lig'e çıkmalarını kutladı. Futbolcular, sevinç gösterileri sırasında teknik direktörleri Yusuf Şimşek'i da havaya attı. Akdeniz ekibinin futbolcuları, daha sonra taraftarlarının bulunduğu tribünlere giderek, birlikte tezahüratlar yaptı.

Samsunsporlu futbolcular ise maçın ardından büyük üzüntü yaşadı.

Antalyaspor Süper Ligde

KUPALARINI ALDILAR

Antalyasporlu futbolcular maçın ardından düzenlenen törende play-off şampiyonluk kupası ve madalyalarını aldı.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkan Vekili Arif Koşar, futbolcu ve teknik heyete madalyalarını sundu. Daha sonra takım kaptanı Lamine Diarra'ya play-off şampiyonluk kupasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Arif Koşar birlikte verdi.

Akdeniz ekibinin futbolcuları, saha içinde kupayla fotoğraf çektirdi.


"MAÇIN ADAMI" MBILA

Karşılaşmada maçın adamı olarak Samsunsporlu futbolcu Mbilla seçildi.

Müsabakada takımının iki golünü kaydeden Mbilla, basın mensupları arasında yapılan oylamada "maçın adamı" olarak gösterildi.


Antalyaspor Süper Ligde

ANTALYASPOR 6. KEZ SÜPER LİG'E ÇIKTI

Haberin Devamı

Antalyaspor, tarihinde 6. kez Süper Lig'e yükseldi.

Akdeniz temsilcisi, 1981-1982, 1985-1986, 2005-2006 ve 2007-2008 sezonlarında doğrudan Süper Lig'e çıkarken, 1993-1994 sezonunda ise play-off finalinde İstanbulspor'u 3-2 yenerek Süper Lig vizesi aldı.

Penaltı atışları sonucunda karşılaşmadan mağlup ayrılarak Süper Lig'e çıkma şansını yitiren Samsunspor, üst üste ikinci kez play-off finalini kaybetti.

2011-2012 sezonu sonunda Süper Lig'e veda eden Karadeniz ekibi, geçen sezon PTT 1. Lig play-off finalinde yine İstanbul'da Mersin İdmanyurdu'na 2-0 yenilmişti.

Antalyaspor Süper Ligde

MAÇTA 3 KIRMIZI KART ÇIKTIı

Karşılaşmada Samsunspor'dan 2, Antalyaspor'dan 1 futbolcu kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Maçın 79. dakikasında Antalyaspor'dan Sezer Badur, Taha Yalçıner'e yaptığı sert müdahale nedeniyle direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Taha Yalçıner ise 90. dakikada Emrah Başsan'a yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Karşılaşmada uzatma bölümünün son dakikasında ise Samsunsporlu Mbilla da ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Maçta ayrıca Antalyaspor'dan 5, Samsunspor'dan da 3 futbolcuya sarı kart gösterildi.

Antalyaspor Süper Ligde

YUSUF ŞİMŞEK TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Karşılaşmanın 81. dakikasında Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hakem Halis Özkahya tarafından tribüne gönderildi.

Antalyasporlu futbolcu Sezer Badur'un doğrudan kırmızı kart gördüğü pozisyonun ardından yoğun şekilde itirazda bulunan Şimşek, Özkahya'nın kararıyla tribüne çıkarak, maçın kalan bölümünü buradan takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!