Antalya'nın Athenaları

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın Athenaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2018 14:24

Antalya'nın Athenaları

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - SOSYAL medya üzerinden örgütlenen ve kendilerine Pembe Athenalar (PAMKA) adını veren Meme Kanseri Antalya Psiko-Sosyal Destek Grubu, tarihi Kaleiçi semtinde gezip, müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Meme kanseri teşhisiyle tedavi gören Almıla Şen, Hülya Savural ile Rosie Mason'un organizasyonuyla Kaleiçi semtindeki bir mekânda biraya gelen kadınlar müzik eşliğinde eğlendi, solist Serpil Doğan'ın yorumladığı şarkılara eşlik etti. Sayıları 250'yi aşan grup üyesi kadınlar, 1920'li yılların modası olan ve özel tasarlanmış şık kıyafetleri, yüz makyajları, başlarındaki renkli peruklarla dikkati çekti. Grup üyeleri, aralarına yeni katılan kadınlarla da tanışıp birbirlerine moral aşıladı.

Grup kurucuları Almıla Şen, Rossia Mason, grubun Türkiye'de bir ilk olduğunu, üyelerin meme kanseriyle mücadele eden kadınlardan oluştuğunu hatırlattı. Almıla Şen, facebook üzerinden grubun adıyla örgütlendiklerini belirterek şöyle dedi:

"Grubumuzu geçen yıl mayıs ayında kurduk, katılım ise her geçen gün artıyor. Sosyal medya üzerinden haberleşiyor, paneller düzenliyor, meme kanserini yenme konusunda eğitimler veriyor, kemoterapi sırasında peruk ve makyaj firmalarından destek alarak 'başa peruk nasıl takılır, çıkarılır?', 'makyaj nasıl yapılır?' gibi konularda bilgiler veriyor, psikologlardan destek alıyoruz. Moral için de doğa-kültür gezileri, tekne turları düzenliyor, ayda bir de bir mekânda müzik eşliğinde doyasıya eğleniyor, sosyal ve spor aktivitelerinde, sosyal projelerde yer alıyor, koşulara katılıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!