Antalya'daki kuvvetli yağış ve fırtına

Güncelleme Tarihi:

Antalyadaki kuvvetli yağış ve fırtına
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 15:30

- Antalya'da iki gündür etkili olan ve bugün etkisini kaybeden kuvvetli yağışın ardından evlerini, seralarını ve bahçelerini su basan vatandaşlar zor günler geçiriyor - Selde çok sayıda küçükbaş hayvan da telef oldu - Bazı çiftçiler, su basan seralarına ancak kano ile ulaşabiliyor - Selin etkili olduğu bölgelerden Güzelbağ Mahalle muhtarı Yayan: - "Mahalledeki seraların tamamını su bastı. Ahırlardaki hayvanların bazıları telef oldu, bazılarını da zor kurtardık. Çiftçiler büyük mağduriyet yaşıyor"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya'da etkisini kaybeden kuvvetli yağışın ardından vatandaşlar, yaralarını sarmaya çalışıyor.

Selin en fazla etkili olduğu bölgelerden Muratpaşa ilçesi Güzelbağ Mahalle muhtarı Mehmet Yayan, AA muhabirine, şiddetli yağış nedeniyle mahallelerinden geçen Düden Çayı ve sulama kanallarının taştığını söyledi. Mahalledeki çok sayıda tarla ve bahçenin su altında kaldığını ifade eden Yayan, en büyük zararı ise hayvanların gördüğünü dile getirdi.

Yayan, "Mahalledeki seraların tamamını su bastı. Ahırlardaki hayvanların bazıları telef oldu, bazılarını da zor kurtardık. Çiftçiler büyük mağduriyet yaşıyor. Fırtına nedeniyle çöken seralar da var. Herkes ne yapacağını bilemeden suların çekilmesini bekliyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yayan, çiftçilerin kendi çabalarıyla seralardaki suları boşaltmaya çalıştığını kaydetti.

Aynı mahallede yaşayan çiftçi Ahmet Dalkıran ise seralarının içinin ve çevresindeki tarlaların 3 gündür su altında olduğunu belirtti. Tarlada oluşan çukurlar nedeniyle serasına traktör ile bile ulaşamadığını vurgulayan Dalkıran, "Çareyi kanoda bulduk. Kano ile serama ulaşabiliyorum. Kredi çekerek ektiğimiz bütün sebzeleri kaybettik. Çaresiz bir şekilde devletten yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Çiftçi Hafize Duman ise 2,5 dönüm büyüklüğündeki marul ekili serasının su altında kaldığını söyledi. Duman, "Marulları birkaç güne kadar toplayıp satacaktık ancak sel gelince hepsi gitti. Ürünlerimizi satıp borçları ödeyip geçimimizi sağlayacaktık. Üç gündür suyun içinde birkaç tanesini kurtarabilir miyiz diye sabaha kadar çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Apartmanlarının çevresindeki bütün sokakları tamamen su ile dolan Sevim Ölmez ise ekmek almak için bile dışarıya çıkamadıklarını kaydetti.

Yağışın en fazla etkili olduğu ilçelerden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede 48 saatte metrekareye 411,5 kilogram civarında yağış düştüğünü bildirdi.

İlçede altyapı konusunda eksiklikler bulunduğuna dikkati çeken Genç, Antalya Büyükşehir Belediyesinin çabalarıyla altyapı eksikliklerini gidereceklerine inandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!