Antalya'da üretip, dünyaya satıyor

Güncelleme Tarihi:

Antalyada üretip, dünyaya satıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 14:06

Antalya'da üretip, dünyaya satıyor

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da eski profesyonel futbolcu Metin Maden, ürettiği spor malzemelerini dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyor.

Elmalıspor, Konyaaltıspor, Serikspor ve Demrespor'da futbol top koşturduktan sonra 10 yıllık profesyonel futbolculuk yaşamını noktalayan 38 yaşındaki Metin Maden, atölyesinde ürettiği spor malzemelerini İtalya, Almanya, Katar, Azerbaycan başta olmak üzere pek çok ülkeye ihraç ediyor. İnsan sağlığını ön planda tutarak üretim yaptıklarını kaydeden Metin Maden, yaptıkları kaliteli ve sağlıklı üretimle ilgi çektiklerini kaydetti.

Türkiye'nin bugüne kadar markada dışa bağımlı olduğunu belirten Metin Maden, "Futbol oynarken spor malzemesi eksikliğini gördüm. Buradaki açığı değerlendirerek tekstil sektörüne geçtim. İtalya, Almanya, Katar, Azerbaycan gibi ülkelerin birinci, ikinci lig takımlarına malzeme gönderiyoruz. Ayrıca, iç pazarda da hatırı sayılır spor kulüplerine hizmet veriyoruz" dedi.

Piyasadaki pek çok üründe kanserojen madde bulunduğunu, bunun sporcu sağlığı açısından çok büyük risk oluşturduğuna işaret eden Metin Maden, şunları söyledi:

"Şimdi su bazlı dijital baskı sistemi var. Kök boya suyla karıştırılarak, belli bir oranda yoğunlaştırılıp, ısıyla birlikte ürüne transfer ediliyor. Bunda kanserojen madde içeren boya yok. Bu ürünler sporcunun tenine dokunuyor. Günümüze artık kanser, hayatımızın bir parçası oldu. Biz de bu nedenle elimizden geldiğince önlem almaya çalışıyoruz. Her şey para kazanmak değil. Gençler bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı olması bizim için önemli."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!