Antalya'da 17 avukat gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Antalyada 17 avukat gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 11:24

Antalya'da 17 avukat gözaltında

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ofislerinde arama, el koyma ve inceleme kararı verilen 25 avukattan 17'si gözaltına alındı. 8 avukatın ise adreslerinde bulunamadığı kaydedildi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce 25 avukat hakkında arama, inceleme ve el koyma kararı verildi. Karar sonrasında ekipler dün, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş'in de aralarında bulunduğu 17 avukatı gözaltına aldı. 8 avukatın ise adreslerinde bulunamadığı kaydedildi.
Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Avrupa Avukatlar Derneği (ELDH), Münip Ermiş'in gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. ÇHD tarafından paylaşılan açıklamada, şöyle denildi:
"ELDH ile Avrupa Demokratik Avukatlar Örgütü (ELD) ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş'in gözaltına alındığına dair haberlerden derin endişe duymaktadır. Uzun yıllardır ÇHD, ELDH örgütünün bir üyesidir ve bizler Münip Ermiş'i Türkiye'de pek çok insan hakkı ihlali mağdurlarının takdire şayan avukatı olarak çok iyi tanımaktayız. Bu gözaltı, Türk hükümetinin Kürt sorununa barışçıl çözüm ve ifade özgürlüğüne kendini adayan gazeteciler, sendika üyeleri, insan hakları aktivistleri, milletvekilleri, akademisyenler ve öğrenciler dahil yurttaşlara karşı sürdürülen terör suçlaması ile yürütülen soruşturma örneklerinin bir parçasıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!