Antalya KHB'den verimlilik toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Antalya KHBden verimlilik toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 14:36

Antalya KHB'den verimlilik toplantısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreterliği tarafından sağlık tesislerinin yöneticilerinin katılımıyla verimlilik toplantısı yapıldı.

AKHB Genel Sekreterliği'nin 2016 Verimlilik Toplantısı, Jadore Deluxe Hotel & SPA'da yapıldı. Genel Sekreter Prof. Dr. Necat Yılmaz ile Mali Hizmetler Başkanı Oğuz Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda, yönetici, başhekim, idari mali hizmetler müdür- müdür yardımcıları, sağlık bakım hizmetleri müdürleri, kalite direktörleri ve hastane verimlilik birim sorumluları yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan Genel Sekreter Prof. Dr. Necat Yılmaz, 2015 yılının AKHB bünyesindeki bütün hastaneler için gayet başarılı bir yıl olduğunu söyledi. Başarının nedenini sahaya baktıklarında net şekilde görebildiklerini vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, "Gerek merkez gerekse de ilçe hastanelerimizde büyük değişimler yaşandı. Bazı değişimler uzun yıllar yapılması gereken ancak kimsenin cesaret edemediği, risk almaktan çekindiği bu nedenle elini dahi sürmedikleri değişimlerdi. Bunların bazıları yarım kalan bazıları ise yeni yatırımlardı" dedi.

Fueloil kullanılan hastanelerde doğalgaza geçtiklerini ve ilçe hastanelerinin yeni hizmet binalarına geçmelerini sağladıklarını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, "Her insana nasip olacak bir iş değil, takdir edilmelidir ki zor bir iştir. Yönetici arkadaşlarımı tebrik ve teşekkür ediyorum. Sadece personel hekim sayısını arttırmadık, hizmet çeşitliliğini ve kalitesini de arttırdık. Bunları yapmakla elbette ki sorularımız bitmedi. Yıl sonu hastane karnelerimize baktığımızda, süper karnelerle karşı karşıya değiliz, çoğumuzun karnesinde sınıfı geçer notlar görmekteyiz. Ancak bu toplantıyı yapmaktaki temel amacımız yapılanları gelinen noktayı azımsamamak ve gelinecek üst noktalara varmada karşılıklı konuşarak plan yapmak ve doğruyu bulmaktır" diye konuştu.

Toplantı daha sonra AKHB Verimlilik Birimi Uzmanı Hatice Esen'in 2015 yılı, 2016 yılının ilk 3 ay Verimlilik Karne Değerlendirmesi- Karne Hesaplama Kartlarının Düzenlenmesi sunumu ile devam etti. Ardından da tüm sağlık tesisleri sunumlarını yaptı. Toplantı genel bir değerlendirmeyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!