Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 12:45

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 95. yılı Antalya’da coşkuyla kutlandı.
Karaalioğlu Parkı’ndaki kutlamalara Antalya Valisi Muammer Türker ile eşi Filiz Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Vali yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, öğrenciler , aileleri ve yabancı ülkelerden gelen misafir öğrenciler katıldı. Protokol ve öğrenciler alana Türk bayraklarıyla donatılan sokaklardan yürüyerek geldi. Küçük çocuklar kutlamalar öncesi protokole çiçek takdim etti.
Kutlamalar çerçevesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini söyledi. Gülay, dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklarına bayram armağan eden ülke olmadığına dikkati çekti.
Çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirten Gülay, “ Devlet ve millet bilincinizi asla kaybetmeyin. Değişim ve gelişime ayak uydurmak, hep birlikte çok çalışmak zorundayız. İnanıyoruz ki her biriniz, değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı bireyler olarak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacaksınız. Şehit kanlarıyla sulanmış bu cennet vatanı sizlere emanet bırakan atalarımıza vefa borcunuzu aklınızdan hiçbir zaman çıkarmayacaksınız. Varlığımızı, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi devam ettirmek istiyorsak, ay yıldızlı şanlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak istiyorsak, milli birlik ve beraberliğimizi bölünmez bütünlüğümü korumak ve kollamak istiyorsak, dünya ile birlikte nefes almak, dünyanın lider ülkesi Türkiye gerçeğini yakalamak ve devamlılığını ebediyen sürdürmek istiyorsak aklın ve bilimin aydınlığında hakaret etmek, milli manevi evrensel değerlere bağlı Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan bireyler olmak zorundasınız.23 Nisanların ruhunu he r zamana hissederek ulusal egemenlik ve bağımsızlığımıza büyük bir inançla sahip çıkın. Türkiye’deki ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum” dedi.
Kutlamalarda, Kırgızistan, Moğalistan ve Bulgaristan gelen çocukların gösterileri ilgiyle izlendi.
Doktor Günseli -Bülent Akınsal Özel Eğitim Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin 20 günde hazırladığı dans gösterisi de büyük beğeni topladı. Antbirlik ve Ahmet Ferda Kahraman İlkokulu öğrencilerinden oluşan folklor gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Kutlamalar çerçevesinde, çocuk oyunları ve sanatsal gösteriler sunuldu. Programında sonunda yüzlerce balon gökyüzüne bırakıldı. Çocukların TBMM açılışını büyük beğeni topladı.
Etkinliler, Vali Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Expo 2016 Antalya’nın maskotu, yöresel kıyafetli ’Ece’ ve ’Efe’ adlı çizgi film karakteri 2 çocuğun da aralarında bulunduğu yüzlerce çocukla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
Öte yandan park çevresinde gün boyunca çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerin devam edeceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!