Antalyaspor 1-5 Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Antalyaspor 1-5 Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 17:31

Süper Lig'de 9. haftanın finalinde lider Beşiktaş, deplasmanda Antalyaspor'u müthiş oyunu ve harika golleriyle 5-1 mağlup etti. Antalya Arena'nın açılış maçında Kartal'ı uçuran goller Necip, Quaresma, Gomez, Olcay ve Cenk'ten geldi. Antalyaspor'un tek sayısını ise Kamerunlu yıldızı Eto'o kaydetti.

Haberin Devamı

STAT: Antalya Arena
HAKEMLER:
İlker Meral, Bülent Gökçü, Hakan Yemişken
ANTALYASPOR: Mbolhi, Zeki Yıldırım, Lokman Gör, Sakıp Aytaç, Diego, Ömer Kandemir, Makoun (Dk.46 Emre Akbaba), Gusmao, Emrah Başsan (Dk. 57 Serdar Özkan), Lazarevic, Eto'o (Dk. 81 Diarra)
BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup (Dk. 78 Cenk Tosun), Quaresma (Dk. 68 Kerim Frei), Olcay Şahan, Gomez (Dk. 85 Mustafa Pektemek)
GOLLER: Dk. 14 Necip Uysal, Dk. 27 Quaresma, 63 Gomez, Dk. 72 Olcay Şahan, Dk. 89 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 21 Eto'o (Antalyaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 2 Lokman Gör, Dk. 3 Makoun, Dk. 67 Eto'o (Antalyaspor), Dk. 31 Rhodolfo, Dk. 56 Ersan Gülüm (Beşiktaş)

Antalyaspor 1-5 Beşiktaş

Antalyaspor 1-5 Beşiktaş

Haberin Devamı

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI VE GOLLERİ:
14. dakikada
Antalyaspor ceza alanındaki karambolde sağ çaprazda topla buluşan Necip düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Böyle Antalya Arena'nın ilk golü Beşiktaşlı futbolcudan gelmiş oldu: 0-1.
21. dakikada Beşiktaş savunmasından seken topu önünde bulan Eto'o, sağ çaprazdan nefis vurdu: 1-1.

Antalyaspor 1-5 Beşiktaş

27. dakikada sağ kanatta Quaresma'nın ortasında kaleci Mbolhi'den seken topu Gomez kafayla tamamladı. Ancak Gomez top çizgiyi geçtikten sonra kafayı vurduğu için gol Quaresma'ya yazıldı. Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi: 1-2
63. dakikada Quaresma'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Beck'in ortasında Gomez altıpas içinde topa dokundu: 1-3
72. dakikada Oğuzhan'la yaptığı verkaç sonrası ceza sahasına sokulup kaleci ile karşı karşıya kalan Olcay, düzgün bir vuruşla skoru 4-1'e getirdi.
89. dakikada Kerim'in sıfıra inip ortaladığı topla buluşan Cenk, sert bir vuruşla takımının beşinci golünü attı: 1-5
Antalyaspor 1-5 Beşiktaş
ANTALYA ARENA'DAKİ İLK MAÇ!
Antalyaspor, yapımı yeni tamamlanan Antalya Arena'da ev sahibi olarak ilk maçına çıktı. İnşasına 23 Haziran 2013 tarihinde başlanan Antalya Arena, 33 bin izleyici kapasitesiyle yaklaşık 2,5 yıl sonra tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Dairesel yapısı nedeniyle antik kentlerdeki arenalara benzetilen ve bu özelliğiyle Türkiye'deki diğer statlardan farklı olan Antalya Arena'nın çatısına güneş enerjisi panelleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Antalyaspor 1-5 Beşiktaş

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN İLK STAT
Toplam 13 bin metrekarelik panelleriyle Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olma özelliğini taşıyan stadyum, 16 Eylül'den itibaren şehir şebekesine de elektrik vermeye başladı. Antalya Arena'nın çatısının 5 bin metrekarelik bölümünde, çimlerin güneş alabilmesi için şeffaf malzeme kullanıldı. İçinde 44 loca, 8 bin metrekarelik ticari alan ve bin 200 araçlık otopark bulunan stadyumda, karşılıklı iki skor ekranı yer alıyor.

AÇILIŞ MAÇINDA TRİBÜNLER DOLMADI
Antalyaspor-Beşiktaş maçında Antalya Arena'nın tribünleri tam dolmadı. Antalyaspor'un Passolig sayısı 35 bine ulaşmasına karşın, statta yaklaşık 22 bin taraftar maçı izledi.

Antalyaspor 1-5 Beşiktaş

GÖKSU: BU MAĞLUBİYET AĞIRIMA GİTTİ
Antalyaspor teknik sorumlusu Mustafa Ati Göksu, maçla ilgilİ OLARAK, "Bu güzellikler içerisinde böyle bir mağlubiyet, hiç beklemediğimiz bir sonuçtu. Böyle bir mağlubiyet almak biraz zoruma gitti" dedi. Hakem İlker Meral'den de yakınan Göksu, maçın hakeminin iki takıma farklı davrandığını savunurken, ilk 3 dakikada 2 sarı kart görmelerini bu tutuma bağladı. 

Haberin Devamı

ERSAN GÜLÜM, CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
ANTALYASPOR maçında sarı kart gören Beşiktaşlı oyuncu Ersan Adem Gülüm, cezalı duruma düştü. Bu sezon ligde 4. sarı kartını gören siyan-beyazlı oyuncu, takımının Kasımpaşa ile oynayacağı 10. hafta maçında forma giyemeyecek.

BAKMADAN GEÇME!