Annesiyle birlikte iyileşti

Güncelleme Tarihi:

Annesiyle birlikte iyileşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2014 09:17

Barcelona sonrası dibe vuran Ronaldinho, kanser olan annesinin iyileşmesiyle adeta yeniden doğdu. Roni’nin Beşiktaş’a bir hava getirebileceği çok açık.

Haberin Devamı

KOCAMAN dişleri, yüzünden eksik olmayan gülümsemesi ve uzun saçlarıyla futbol sahalarının efsane 10 numaraları arasındaki yerini alan Ronaldinho, yoksul bir aileden çıkıp dünyanın önünde saygıyla eğildiği bir futbol fenomeni.

Topu ayağına aldığında onu kendisiyle bir bütün yapan, sahalarda az görebileceğiniz ender çalımlarıyla oynadığı takımların başarılarında büyük payı bulunan Ronaldinho’nun hikâyesi babasız kalan bir çocuğun sevgiyi, başarıyı ve zenginliği futbolla kazanmanın en güzel örneklerinden biri.

BİR MAÇTA 23 GOL!

PORTO Alegre sokaklarında zayıf fiziği ve tavşan dişleriyle pek popüler olmayan Ronaldinho’nun şöhreti, rivayete göre bir maçta 23 gol atmasıyla parladı. O zamana dek mahalle maçlarında yer bulamayan bu zayıf çocuk bir anda takımının vazgeçilmezlerinden biri oldu. Profesyonel futbol hayatına Gremio’da başlayan Ronaldinho’nun ismi ilk kez 1999’da İngiliz Kulübü Leeds United’ın 96 milyon dolarlık teklifiyle duyuldu. Aynı yıl milli takıma yükselen Ronaldinho, Venezuela maçında yaptığı unutulmaz asistle Brezilya’nın Copa America’yı almasında başrol oynadı.

Haberin Devamı

VE PARİS GECELERİ...

HER Brezilyalı oyuncu gibi şansını Avrupa arenasında denemek isteyen Ronaldinho, 2001 yılında, Paris Saint-Germain’e transfer oldu. Fransız kulübü, Okocha’dan sonra oyun kurucu mevkiinde şans verdiği Ronaldinho’dan ilk sezonunda büyük verim aldı. Ancak PSG menajeri Luis Fernandez, 62 maça çıkan ve 19 gol atan Ronaldinho’dan memnun değildi. Medyanın futbolundan çok, gece hayatını sorgulaması başta Fernandez olmak üzere tüm PSG yönetimini rahatsız etmeye başladı. Paris gecelerinden kopamayan Ronaldinho’nun Brezilya’ya yaptığı seyahatlerden zamanında dönmemeye başlaması ise bardağı taşıran son damla oldu.

BARÇA’DA NASIL PARLADI?

2003 yılında 24 milyon Euro karşılığında Barcelona’ya transfer oldu. Barcelona, tamamen Ronaldinho eksenli bir yapıya döndü. Deco, Guily, Eto’o gibi oyuncular sürekli koşularla onun açıklarını kapatırken, Ronaldinho ise pasları, şutları ve stiliyle takımın lideri oldu.

Haberin Devamı

YALNIZLIK SONU OLDU

2007 yılında Ronaldinho’da başlayan düşüş tüm takımı etkilemeye başladı. Takımla aynı otobüse bile binmeyen, herkese tavır alan Ronaldinho, antrenmanlarda bile çalım atamayan, sürekli sakatlanan bir futbolcu haline geldi. Ronaldinho’nun içten içe büyük bir “yalnızlığın” içine düştüğü çok sonraları anlaşıldı.

6 MADDE DE RONALDiNHO

GÜÇLÜ YÖNLERİ:
- Doğası gereği ustalıkla yaptığı futbol hileleri ve ayaklarına hâkimiyeti.
ZAYIF YÖNLERİ:
- Duygusal yapısı ve içine kapandığı anlarda futboldan uzaklaşarak gece hayatına yönelmesi.
EN İYİ DÖNEMİ:
- 2004 ve 2005 yıllarında Barcelona ile zirveye çıkması.
EN KÖTÜ DÖNEMİ:
- Barcelona’dan ayrılması ve İtalyan futboluna adapte olamaması.
STiLi:
- Küstah, becerikli, klişelere uymayan bir futbol yapısına sahip.
ONA GÖRE FUTBOL:
- “Sahada kafamın içinde melodiler duyuyorum. Bütün gün müzik ve dansla bu sesleri dinliyorum. Bu beni mutlu ediyor ve mutluyken daha iyi oynuyorum.”

Haberin Devamı

Dünya Kupası’nda mutlaka oynar!

RONALDINHO, 1 sezon oynadığı Flamengo’yu bırakırken, kafasında öncelikle futbolu da bırakmak vardı. Ancak annesinin üzüleceğini düşünerek Porto Alegre’ye dönüp Atletico Mineiro forması giymeyi tercih etti. İlk yılında, takımının lig ve Copa Libertadores şampiyonu olmasını sağladı. Figueirense’yi 6-0 mağlup ettikleri ve kendisinin hat-trick yaptığı maçta gözyaşlarını tutamadı. Uğruna gözyaşları döktüğü kişi annesiydi ve artık iyileşmişti. Ronaldinho da kendisine daha iyi bakarak eskisinden daha fit hale geldi.

SCOLARI’NİN TANIDIĞI ŞANS

Brezilya’nın yeni teknik direktörü Felipe Scolari, onu İngiltere ile oynadıkları hazırlık karşılaşmasına çağırdı. Son olarak Kıtalararası’nda gösterdiği harika performans ve akıllara kazınan frikik golüyle gündeme gelen Ronaldinho’nun, 2014 Dünya Kupası’nda forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

ANNESİ İÇİN ÜLKESİNE...

Ronaldinho, çok sevdiği kulübünden ayrılıp İtalyan ekibi AC Milan’ın yolunu tuttu ancak burada da eskisi gibi değildi. Annesi Dona Miguelina’ya kanser teşhisi konulmuştu ve Ronaldinho bunu herkesten saklayarak, 2011’de onun yanına, Brezilya’ya, Flamengo’ya gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!