Annelere küçük tavsiyeler

Bir Ankara bir İzmir: Ankara CEPA Alışveriş Merkezi’nde, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri işbirliği ile kurulan Joker Akademi, tam bir çocuk oyun ve gelişim evi.

Ailelerin çocuklarıyla birlikte zaman geçirebilecekleri ya da çocuklarını bırakabilecekleri bu yerde 0-3 yaş ve 4-8 yaş olmak üzere iki grup bulunuyor. Çocuklar uzmanlar tarafından gözlemleniyor. Merkezde aynı zamanda seminerler, konferanslar ve sohbet günleri de düzenleniyor.

Florida/ Tampa kökenli bir sosyal oluşum olan Divine Events-Türkiye, İzmirli anne adayları ve annelerin kendilerine zaman ayırabilecekleri, başka annelerle sosyal paylaşım yaşayacakları, eğlenecekleri, bilgilenecekleri, yardım etmenin keyfine varacakları bir platform. Türkiye kurucusu, 3 yaşında bir oğlu olan İzmir doğumlu Selin Keskiner Mamacı. Florida’da yaşayan kuzeni Barbara Keskiner’in hayata geçirdiği Divine Events projesinin Türkiye temsilcisi olmuş. Bilgi için www.divineizmir.com

AÇEV ile Pigeon el ele: Yeni yıl ile birlikte Pigeon ürünlerinin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı, AÇEV’e destek olarak geri dönecek. AÇEV logolu Pigeon ürünlerini eczaneler, anne-bebek mağazaları ve internet sitelerinde bulabilirsiniz.

Sirk sevenlere: Circo Mundial, 8 Ocak - 8 Şubat tarihleri arasında Viaport Alışveriş Merkezi’nde. 1100 kişilik devasa çadırdaki gösteri, yaklaşık iki saat sürüyor. Vahşi kaplanlar, komik köpekler, altın madalyalı tören atları, yer akrobasisi, jonglör, ip cambazı, ikili trapez gibi çok heyecanlı ve renkli şovlar var. Salı - çarşamba- perşembe günleri 19.00, cuma 16.00 ve 19.00, hafta sonu 13.00, 16.00 ve 19.00 gösterileri olacak. Bilet Fiyatları: 10, 15, 20 lira.

Anne tavsiyesi: Yeni ve kendi halinde bir internet sitesi: www.annetavsiyesi.com Özlem Ermiş adında bir anne, annelerin kendi tecrübelerini birbirleriyle paylaşmalarını sağlamak için kurdu. Çok basit, süsü püsü yok ama çok pratik öneriler var. Son günlerde en çok öksürük sorunu olan ve çocuğuna öksürük şurubuna alternatif çözümler arayan anneler yazıyor. İşte siteden bir reçete: Büyük siyah bir turp alıp içini dolma yapar gibi oyun. Sonra içine bir kaşık bal koyup üstünü streç bantla kapatıp dolaba koyun. Ertesi gün bal, turbun suyunu çıkarıyor. Biraz oda ısısında bekletip her gün 1 kaşık içirin. Bal bittikçe ekleyip dolapta 1 hafta tutabilirsiniz.

Bugün İstinye Park’ta buluşalım: Bugün 15.00 - 17 00 arasında, Avon’la Sağlığa Yolculuk projesini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Türkiye genelindeki mamografi çekimlerinin sayılarını arttırmak için fon yaratmak amacıyla hazırlanan Pembe Ajanda imza günü var. Ben de orada olacağım. Hepinizi bekleriz.
Yazarın Tüm Yazıları