Anne ve babalara eğitim

Güncelleme Tarihi:

Anne ve babalara eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 10:16

Anne ve babalara eğitim

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde anne ve babalara, kişisel eğitim, öz gelişim ve farkındalık eğitimi verildi.
Kaş Halk Eğitim Merkezi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen eğitimde öğretmen ve gençlere uygulamalı ve beceri kazama odaklı olarak, koçluk yaklaşımıyla iletişim becerileri ve çatışma çözme yöntemleri anlatıldı. İki aylık dönemlerle iki dönem şeklinde verilen kursları koçluk ve Thomas Gordon'un eğitimini alan Ayfer Alp verdi. Kurslar Kalkan Mahallesi'ndeki Kalkan Ortaokulu ile Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde toplam 40 saat olarak verildi. Kurslara 15'erli gruplar halinde iki dönemde 30 kişi katıldı.
Eğitimci Ayfer Alp, "Düzenlediğimiz eğitim kursunda anne, baba ve çocuklar arasında iletişimde aileyi bilinçlendirmeyi hedefledik. Kendini daha iyi ifade edebilen, saygılı, toplumsal değerlerle bütünleşen, paylaşmayı, yardımlaşmayı yapabilen bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamaya çalıştık. Buradan yola çıkarak anne- babanın, eğitimcinin, yöneticilerin ve elbette öğrencilerin bu eğitimle bilinçlendirilmesini amaçladık. Öğrenmenin yaşam boyu olduğu olgusundan yola çıkarak bu eğitimi verdik. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum" dedi.
Kursu bitiren 30 kursiyer için Üzümlü Mahallesi'ndeki bir restoranda belge dağıtım töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Bilgehan Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Üzümlü Ortaokulu Müdürü Galip Karakan, Üzümlü Mahallesi Muhtarı Emin Arıcan ve kursiyerler katıldı. İftar yemeğini ardından kursiyerlere belgeleri verildi.
Kaymakam Bilgehan Bayar, huzurlu, mutlu, uyumlu ve sağlıklı ilişkileri olan ailelerin önemine dikkat çekerek, "Sağlıklı toplumun temelinde anne, baba ve çocuklar arasındaki ilişkiler çok önemli. Eğitimin yaşı yoktur. Değişen ve çağdaşlaşan dünyada yaşam boyu eğitimin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu kursta bunu gerçekleştirdik. Bu tür eğitimler devam etmeli" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!