Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 15:32

Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimi tamamlandı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)-VAN'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık çalışanlarına yönelik başlatılan anne sütünün teşviki ve emzirme danışmanlığı eğitimleri tamamlandı.
Van İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda, sağlık çalışanlarına anne sütünün teşviki ve emzirme danışmanlığı  eğitimleri verildi. Dr. Semra Gümüş Gündüz, Araştırmacı Büşra Tapan Soğanda, Hemşire Fatma Erdem Diyetisyen Hayriye Sarıbaş tarafından verilen eğitimlerde,Türkiye'de emzirmenin durumu, anne sütünün önemi, emzirme fizyolojisi, emzirme ile ilgili sorunlar, bebek dostu hastane uygulamaları, iletişim ve danışmanlık gibi anne sütü ve emzirmenin doğru uygulamaları ile ilgili konular anlatıldı.
Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimine, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi, Van Bölge ve Eğitim Araştırma  Hastanesi, Diş Hekimi Fakültesi ve Toplum Sağlığı Merkezleri'nde görevli  hekim, ebe ve hemşirelerin katıldı.Eğitimlerini başarıyla tamamlayan sağlık çalışanlarına sertifikalar verildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!