Anne karnında ameliyat oldu

Güncelleme Tarihi:

Anne karnında ameliyat oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 16:45

Anne karnındayken akciğerinde sıvı biriken Eylül Berra Kılınç bebek, Türkiye'de nadir gerçekleştirilen operasyon ile yaşama tutundu.

Haberin Devamı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Perinatoloji Kliniği Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Dilek Şahin ve ekibi tarafından akciğerinde su biriken Eylül bebeğe, anne karnında henüz 7 aylıkken göğüs kafesinin sol arka tarafından kateter yerleştirme işlemi yapıldı. Operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Şahin şunları söyledi:
“Bebek, akciğerlerinde sıvı toplanması sebebiyle hastanemize sevk edildi. Yaptığımız incelemelerde tedavi edilmezse bebeğin özürlü doğma veya ölüm riski kaçınılmaz olduğunu belirledik. Operasyon ile anne karnındaki bebeğin akciğerine bir kateter takıldı.
YETERLİ TECRÜBEYE SAHİBİZ

Operasyondan sonra 2 aylık rutin takipler boyunca akciğer kateteri çalışan ve herhangi bir sorun olmayan bebek sezaryen ile dünyaya geldi. Doğum sonrası bebeğin sırtındaki kateteri arkadaşlarımız çıkardı. Şu anda 3 aylık olan bebeğin herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor. Türkiye’de kateter takılması ile ilgili deneyimleri olan merkez sayısı oldukça az. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Hastanesi anne karnında yapılan bu ve benzer tedavilerde yeterli altyapı ve tecrübeye sahip.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!