Ankaralıları davet ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaralıları davet ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 14:39

Turist sayılarında yaşanan sert düşüş otelcileri kara kara düşündürürken, Ankara’nın denize açılan kapısı Bartın’ın Amasra ilçesi, 9 günlük bayram tatilinde iç turizmi hareketlendirmenin hesaplarını yapıyor. Tatil planı yapan Ankaralıları Amasra’ya davet eden eski Keçiören Kaymakamı yeni Bartın Valisi Nusret Dirim, “Hazırlıklar tamam, bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de, Rusya ile yaşanan uçak krizi, PKK ve IŞİD terörü sebepleriyle bu sezon yabancı turist sayısında ciddi oranda düşüş yaşandı. Sahil kentlerindeki oteller yüzde 5 kapasiteyle çalışmak zorunda kalırken, plajlar boş kaldı. Turizmciler, umutlarını bugün başlayan 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline bağladı. Ege ve güney sahillerinde turizmciler yerli turistleri beklerken, Bartın Valisi olan eski Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim de uzun bayram tatilinde Başkentlileri, Ankara’ya en yakın sahil olması nedeniyle Başkent’in sahili niteliğindeki Amasra’ya davet etti. “Hazırlıklar tamam, Ankaralıları bekliyoruz” diyen Vali Dirim, hedeflerinin bayram süresince binlerce yerli turisti ağırlamak olduğunu söyledi. Vali Dirim, Ankara Hürriyet’e konuştu: 

Haberin Devamı

Ankaralıları davet ediyor

HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

“Önümüzde 9 günlük uzun bir bayram tatili var. Bartın Valiliği ve belediyelerimizle birlikte hazırlıklarımızı tamamladık. Sahillerde gerekli temizlikler yapıldı, şamandıralar konuldu. Ekiplerimiz tatilcilerin rahat ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirmeleri için gerekli güvenlik önlemlerini aldı.

ANKARALILARI BEKLİYORUZ

Koyları, temiz kumu, az dalgalı suları ve tabiatla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra 3 bin yıllık tarihi geçmişin izlerini taşıyan Amasra, Ankaralılara bayram tatillerini değerlendirmelerinde büyük bir fırsat sağlayacak. Ben de eski Keçiören Kaymakamı ve Ankara’yı bilen birisi olarak Başkentlileri şirin ilçemize davet ediyorum. Hazırlıklar tamam, Ankaralıları bekliyoruz.”

ANTİK TİYATRO VE RIHTIMLAR

Amasra deniz turizminin yanında geçmişi binlerce yıla dayanan tarihi yapılar ile doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor. İlçede UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi içerisinde bulunan Amasra Kalesi görülmesi gereken yerlerden. Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen kale Cenevizler ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde onarıldı.
1884 yılında Deniz Lisesi olarak inşaa edilen Amasra Müzesi de arkeolojik ve etnografik 4 bölümü ile ziyaretçileri bekliyor. Öte yandan Amasra Bedesteni, antik tiyatro, rıhtımlar, Bizans dönemine ait kilise, Osmanlı hamamı kalıntıları, Kemere Köprü, yeraltı galerileri, Büyüktepe Mağarası, Kuşkayası Anıtı, Fatih Camii, oyma mağaralar da gezilmesi gereken listenin başında ilk sıralarda yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!