Ankaralı çocuklara ‘evrensel’ hediye

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı çocuklara ‘evrensel’ hediye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 14:21

Yenimahalle Belediyesi’nin Ankaralı çocuklara 23 Nisan hediyesi olan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi eğlenceli etkinliklerle açıldı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılışını yaptığı Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, Ankaralı çocuklara bayram hediyesi oldu. Saygı, sevgi, hoşgörü ve yardımseverlik gibi değerlerin işleneceği, çocukların eğlenerek öğreneceği müzenin açılışında çocuklar Rapunzel, Kırmızı Başlıklı Kız, Yedi Cüceler, Pinokyo gibi masal kahramanlarının canlandırıldığı oyun alanlarında bol bol fotoğraf çektirdi. Çocukların kimi pedal çevirerek elektrik üretti, kimi plazma küresinde küçük deneyler yaptı. 

Ankaralı çocuklara ‘evrensel’ hediye

AİLE-OKUL-ÇOCUK ÜÇGENİ

Gün boyu süren eğlence ve atölye çalışmaları ile keyifli bir gün geçiren minikler, müzeni açılışını Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte yaptı. Konuşmasında çocuklardan cumhuriyete sahip çıkma sözü alan Başkan Yaşar özetle şunları söyledi: “Kaybettiğimiz değerlere dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına, belediye olarak tüm ülkeye ilham vermesi adına bu projeyi hayata geçiriyoruz. Toplumsal gelişme, birey gelişimi yönünde katkı sunan bir okul dışı öğrenme sahası hazırladık. Aile-okul-çocuk üçgenini burada kurduk.”

Haberin Devamı

Ankaralı çocuklara ‘evrensel’ hediye

BALONLARLA SEVGİ MESAJI

Çocuklarla açılış pastasını kesen Başkan Yaşar, çocuklarla birlikte üzerinde “Sevgi, Saygı, Doğruluk ve Birlik” yazılı balonları gökyüzüne bıraktı.

BAKMADAN GEÇME!