Ankarakart başvurusu

Güncelleme Tarihi:

Ankarakart başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 01:00

Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, Özel Toplu Taşıma Araçları’nın (ÖTA) Ankarakart’a dahil edilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini belirterek, “Başkan Gökçek onaylarsa yolcularımız tarafından çok sayıda şikayet aldığımız ‘biletçi kadrosu’ bu ayın sonunda ortadan kalkacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi denetiminde faaliyet gösteren Özel Toplu Taşıma Araçları’nın esnafları Başkent’in şehir içi ulaşım kartı Ankarakart’a dahil edilmek istiyor. Son dönemlerde yaşanan tecavüz ve cinayet olaylarıyla gündeme gelen denetim sorununun Ankarakart’a geçilmesiyle ortadan kalkacağını savunan Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, “Başkan Gökçek onaylarsa, araçlarımızda personel olarak bulunan ve vatandaşlar tarafından en çok şikayet edilen ‘biletçi kadrosu’ ortadan kalkacaktır” dedi. Belediye yetkilileri tarafından montaj işlemlerinin bitirilmesi durumda, önümüzdeki ayın başında Ankarakart’ın ÖTA’larda kullanılmaya başlayacağını belirten Kara şunları söyledi:

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DİLEKÇEMİZİ VERDİK

“Geçtiğimiz hafta Ankarakart’ın kullanılabilmesi ve kart makinelerinin bağlanması için Büyüklşehir’e dilekçemizi verdik. Belediye yetkilileri tarafından bu hafta montaj işlemlerinin bitirilmesi halinde, araçlarımızda personel olarak bulunan ve vatandaşlar tarafından en çok şikayet edilen ‘biletçi kadrosu’ ortadan kalkacaktır.

KAYIT ALTINDA OLACAK

Haberin Devamı

Ankarakart’a geçtikten sonra araçlarımız ortak ve takip edilebilir bir kazanç sistemine sahip olacak. Bu sayede kayıt altına alınmış ekonomiye de katkı sağlayacağız. Bunun yanında güvenli sürüş, diksiyon ve hijyen eğitimlerine başlıyoruz. Gereklilieri yerine getirmeyen ve her hangi bir adli vakaya karışan sürücü ve araç sahibini aramızda barındırmayacağız.”

DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Sosyal medya üzerinde gerçekleştirdiği canlı yayında tecavüz ve cinayet olaylarının ardından büyük tepki çeken ÖTA’ların süresinin 2019 yılından sonra uzatmayacaklarını belirten Belediye Başkanı Gökçek’in kararını haklı bulduğunu belirten Kara, “‘Ankarakart’a geçmemezin ardından önemli sorunlarımız ortadan kalkacaktır. Yeni düzenleme ve tedbirlerimiz doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi bizimle çalışmayı uygun görürse devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!